oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 23.09.2015 16:27:26

Vemo, za kakšno rivalstvo gre

Grega Wernig
Po letu dni v Mariboru, kamor je odšel predvsem po minute in vidnejšo vlogo, se je Žiga Mlakar poleti vrnil v domače gnezdo in bil na uvodni tekmi lige prvakov v Istanbulu med najzaslužnejšimi za zmago pivovarjev.

Zagreb razbije Kiel, Flensburg nasuje Parižanom 39 golov, Wisla odščipne točko Veszpremu? Že prvi krog se je dodobra zakuhalo?
Res zanimiv začetek, že v prvem krogu so bila presenečenja, in če se po jutru dan pozna, potem nas čaka resnično pestra sezona.

Celjani ste v Turčiji na koncu na videz rutinsko prišli do prvih dveh točk?
Na začetku smo imeli kar nekaj težav, življenje nam je grenil njihov vratar Kocić, potem pa smo jih dobili na ritem, saj niso zdržali našega tempa. Lahko bi rekel, da smo jih pretekli, na koncu pa je bilo vse skupaj videti zelo spodobno. Kar zadeva mene, sem predvsem dobro odprl tekmo, in ko potegnem črto, sem zadovoljen, a saj veste, kako pravijo, nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše.

Verjamete, da lahko Bešiktaš v tej druščini komu odščipne kakšno točko?
Hm ... Pot tja dol je naporna, proti nam tribune sicer niso bile polne, a tisti navijači, ki so bili, so bili precej glasni. Če bi bila malce bolj polna dvorana, bi bilo vzdušje še bolj vroče, vemo pa, da so gledalci tisti, ki ponesejo igralce na igrišču. In v tem primeru se lahko zgodi tudi kakšno presenečenje.

Zadnjo sezono ste prebili v Mariboru, bi rekli, da ste se vrnili kot boljši rokometaš?
Vsekakor je bila to koristna izkušnja, imel sem večjo minutažo, kot veste, pa so minute na igrišču ključne za igralčev razvoj in samozavest. Mislim, da sem kar dosti odnesel od prejšnje sezone, zdaj pa naprej, treba je trenirati, delati in upam na nadaljnji napredek.

Koliko je ta celjska ekipa drugačna v primerjavi s tisto izpred dveh let?


Večina igralcev je ostala, nekaj jih je odšlo, nekaj jih je prišlo, a vzdušje ostaja nespremenjeno – odlično. In to je bistvo te ekipe.

Če se še enkrat vrnemo na Maribor, kako komentirate krizo vijoličastih?
Presenečen sem, mislil sem, da bodo bolje odprli sezono, toda padli so v neko krizo, iz katere se ni tako preprosto izvleči. Upam, da se bodo pobrali, težko je sicer reči, ali se še lahko vmešajo v boj za vrh, res so namreč slabo odprli sezono, vsekakor pa bodo še mešali štrene. Tisto ni bila njihova realna slika.

Čeprav je vmes še sreda in Krka, pa vendar, sobota in dvoboj z Zagrebom. Bili ste še otrok, ko so bili to mitski dvoboji?
Seveda se spomnim, bil sem na nekaterih tekmah, takrat je bilo res vroče, peklensko. Vemo, za kakšno rivalstvo gre, vedno so bile to tekme na nož, polne čustev in naboja. Tudi tokrat ne bo prav dosti drugače, znova lahko pričakujemo trdo tekmo, gre za dve dokaj mladi ekipi s peščico izkušenih igralcev, videli pa bomo, kdo se bo v vsem skupaj bolje znašel.

Trener Zagreba Veselin Vujović stavi predvsem na fanatično obrambo, najbrž bo pošteno pokalo?
Njihov udarni adut sta zagotovo obramba in borbenost na meji izključitve oziroma bolje rečeno tudi za ceno izključitve. Da jim je denimo neki Kiel zabil zgolj 22 golov, je samo po sebi dovolj zgovorno.

Pričakujete poln Zlatorog?
Kot kaže, bo kar lepo polna dvorana. Po zmagi v Bešiktašu so tudi gledalci videli, da je pred nami zanimiva sezona, in upam, da bodo v velikem številu hodili tako na tekme lige prvakov kot tudi na tekme domačega prvenstva.

Članki iz rubrike