Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 26.11.2015 15:10:30

Na Dansko in v Romunijo po evropsko preživetje

Grega Wernig
Pred mariborskimi in velenjskimi rokometaši sta konec tega tedna povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF. Mariborčani v Romunijo odhajajo z golom prednosti, Velenjčani pa bodo na Danskem morali nadoknaditi primanjkljaj štirih golov. Obe tekmi bosta v nedeljo, 29. novembra, Velenjčani jo bodo začeli ob 13., Mariborčani pa ob 17. uri.

V Šaleški dolini po danski zaušnici niso skrivali razočaranja, vodstvo kluba in igralci so si pred začetkom sezone namreč postavili visoke mednarodne cilje po uvrstitvi na letošnji majski sklepni turnir četverice v Berlinu, kjer so v konkurenci Füchseja, HSV in Skjerna zasedli četrto mesto v pokalu EHF. Ose so na prvi tekmi z danskim Holstebrojem v Rdeči dvorani pogrnili po celi črti in izgubili s 25:29 ter jim grozi izpad iz drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

Slovenskim podprvakom je pred vročim gostovanjem docela jasno, da bodo konec tega tedna v Hamletovi deželi morali prikazati naravnost sanjsko igro, a njihovi zadnji predstavi ne vlivajo prevelikega optimizma. Po bolečem porazu z danskim predstavnikom so v sredo v Ribnici svojo kožo rešili v sami končnici, navkljub dvema osvojenima točkama v državnem prvenstvu pa jih mori slaba igra polna vrzeli in nedorečenosti.

"Na zadnjih dveh tekmah, proti Holstebroju in Ribnici, je bila naša igra daleč od pričakovanega in želenega. Zdaj je na nas, da zopet preklopimo na tisto zmagovalno mentaliteto. Na Dansko vsekakor ne odhajamo z belo zastavo. Prepričan sem, da imamo realne možnosti, da si priborimo skupinski del pokala EHF, a le pod pogojem, da prikažemo našo prepoznavno igro," je navkljub zahtevni nalogi optimistično razpoložen kapetan Niko Medved.



MARIBORČANE SKRBI DOLGA POT
V boljšem, a prav nič prijetnem položaju niso mariborski rokometaši. Nedeljski obračun proti Dinamu iz Bukarešte bodo začeli z golom prednosti (27:26), a ta razlika je pičla in jim ne omogoča nobenega taktičnega manevra. V romunski prestolnici bodo od prve minute morali igrati na vso moč, nekaj slabe volje pa je v štajersko ekipo prinesel tudi sredin poraz v državnem prvenstvu v Kopru.

"V Bukarešti bomo igrali na zmago, prave ekipe vselej razmišljajo v tej smeri. Naša želja je, da se pokažemo v najlepši luči in iz povratne tekme izvlečemo maksimum. Pred mojimi varovanci je izjemno zahtevna naloga, a moramo vedeti, da bodo tudi naši tekmeci nastopili pod določenim pritiskom in upam, da bomo to znali izkoristiti sebi v prid," je pred odhodom v Bukarešto dejal trener mariborskih rokometašev Slavko Ivezič, ki mu nekaj skrbi povzroča tudi dolga avtobusna pot do 1150 km oddaljene romunske prestolnice.

Članki iz rubrike