kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 01.12.2015 15:27:19

Pravo ponižanje in pekel mlade srbske rokometašice

vszi
Mnogim dekletom se uresničijo sanje, ko lahko zaigrajo v tujini in s tem zaslužijo nekaj več denarja kot v domovini. S takšno željo je na tuje odšla tudi srbska rokometašica.

Sara Garović se je pred začetkom prejšnje sezone podala na Poljsko k Kožalinu v želji razviti se v boljšo rokometašico. A tam se je njena pravljica hitro spremenila v pravi pekel. Zdaj so jo po poročanju srbskega spletnega portala Kurir celo aretirali na letališču v Berlinu, po čemer se je odločila zgodbo deliti z javnostjo.

Kot pravi Garovićeva že deset mesecev ni okusila igranja rokometa na najvišji ravni. Igrala je na črno pri poljskem klubu, kar je za seboj prineslo ogromno težav. Zdaj ima denimo prepoved obiska držav Evropske unije, tako da ne more priti niti do svojih stvari, ki jih je pustila na Poljskem.

»Prav nobene osebne stvari nisem dobila nazaj. Pravijo mi: »pridi in jih vzemi«, a ob tem seveda vedo, da se zaradi njihove krivde v Evropski uniji ne smem zadrževati. Vso kozmetiko in še nekatere druge stvari so kar podelili ostalim igralkam, ki so bile v stanovanju skupaj z mano,« je šokantno pripoved pričela srbska rokometašica.

sara3
vszi

»Dobila sem odlično ponudbo in vse je delovalo tako, kot je treba. A hitro se je pokazalo, da me imajo Poljaki tam na črno in da mi plačujejo na roko. Na nekaj mesecev so me pošiljali v Beograd, da bi se izognili težavam,« je začetek svoje pustolovščine na Poljskem opisala 21-letnica.

Čez nekaj časa je ugotovila, da na Poljskem igra brez potrebnih papirjev: »Dvakrat so mi prepovedali odhod na tekmo in mi dejali, naj se zaprem v stanovanje in nikomur ne odpiram, saj bi me lahko aretirali, ker nisem imela delovnega dovoljenja. Klub se je želel le izogniti denarni kazni.«

sara6
vszi

Nato je na poti nazaj na Poljsko prišla aretacija na letališču v nemški prestolnici, potem ko so ji dali tri proste dneve, da obišče Beograd: »Ustavili so me na letališču in me obravnavali kot največjega kriminalca. Deportirali so me nazaj v domovino in mi pripisali, da ne smem več stopiti v države Evropske unije.«

Telefonski klici so na Poljsko v klub so naleteli na gluha ušesa. Tedne in mesece se niso odzvali na prošnje mlade srbske rokometašice. »Šele ko sem jim zapretila s tožbo, sem dobila odgovor, da sem suspendirana in da se v ekipo vračam v prihodnji sezoni! Seveda mi niso povedali, zakaj sem kaznovana,« je šokantno zgodbo nadalje razkrivala mlada športnica, ki si le želi, da se to poglavje njene kariere čim prej zaključi in da zamenja klub.

sara2
vszi

A to še ni vse. Pred vsemi temi dogodki je imela še eno slabo izkušnjo s poljskim delodajalcem, in sicer s tamkajšnjim fizioterapevtom. »V velikih bolečinah sem igrala tekme, on pa mi je govoril, da mi ni nič in da naj nadaljujem. Na terapijah mi je le masiral trebuh, kar je pozneje povzročilo poslabšanje stanja. Izsilila sem, da me pošljejo v Beograd na preglede, kjer so ugotovili, da imam cisto v poznem stadiju. Morala sem počivati mesec dni, dokler se mi ni vse skupaj izboljšalo,« je svojo zgodbo zaključila mlada športnica, ki bi najraje pozabila, kaj vse se ji je v zadnjih dveh letih dogajalo.

Članki iz rubrike