Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

db
db
0 21.12.2015 12:05:58

Ostala brez prvenstva ker je lezbijka

vszi
V nedeljo se je končalo svetovno prvenstvo v rokometu za ženske, prav ob koncu je v središče pozornosti prišel incident glede ene od delegatk.

V nedeljo so Norvežanke z zmago nad Nizozemsko v finalu (31:23) osvojile naslov svetovnih rokometnih prvakinj.

Turnir na Danskem je minil v znamenju nekaterih presenečenj v tekmovalnem delu, prav na zadnji dan pa je luč dneva ugledal incident v povezavi z nemško delegatko.

UVELJAVLJENA V BUNDESLIGI
Jutta Ehrmann Wolf se je kot rokometna sodnica v Nemčiji popolnoma uveljavila tudi v moških ligah, postala je tudi prva ženska, ki je sodila tekmo v moški bundesligi.


Na zadnjih velikih turnirjih je opravljala vlogo delegatke, njena prisotnost je bila načrtovana tudi za turnir na Danskem. Toda jeseni se je zgodil preobrat in Wolfove ni bilo na zboru najboljši svetovnih reprezentanc.

"Vprašala sem po razlogu (za nedelegiranje, op. a.), ali sem storila kaj narobe. Dejali so mi, da ni bilo nič narobe, le to, da imamo v IHF nekaj konzervativnih ljudi, posebej predsednika, ki ima problem z mojim življenjskim slogom. Takšen odgovor sem dobila. Na Danskem me ni zaradi moje spolne usmerjenosti," je za TV2 povedala Wolfova, ki nikoli ni skrivala svoje istospolne usmerjenosti. Poročena je s trenerko leverkusenskega Bayerja - Renato Wolf.

VODSTVO ZANIKALO OBTOŽBE
Njene besede je s podobnimi obtožbami na račun IHF podkrepila tudi španska delegatka Carmen Manchado. Na vse skupaj se je odzval podpredsednik IHF, Španec Miguel Roca Mas.

"Mislim, da to ni res. Če ima kdo dokumentacijo o tem, naj jo predstavi. Če jo imajo, mislim pa, da jo nimajo," je dejal Roca Mas.

Članki iz rubrike