Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.06.2016 21:59:16

Slovenci motivirano in optimistično pričakujejo povratno tekmo

Arsen Perić
Za slovensko moško člansko reprezentanco je potovalni dan na Norveško, ki se je začel z odhodom iz Zreč ob 5. uri ter nadaljeval z letom iz Zagreba v Koebenhavn in od tam v Stavanger.

Gre za prizorišče evropskega prvenstva v rokometu leta 2008. Slovenci so na povratno kvalifikacijsko tekmo prišli s prednostjo šestih golov z domače tekme v Celju.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na prvi kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2017 v Celju 11. junija premagala Norveško s 24:18 (10:8). Povratna tekma bo v sredo ob 19. uri v Stavangerju. Na SP se uvrsti boljša ekipa z obeh tekem.

Žal se je slovenski ekipi današnja pot zavlekla za nekaj več kot eno uro, čeprav je na začetku kazalo precej slabše, saj je bil letalski promet v zahodni Norveški zaradi napake na radarskem sistemu povsem zaprt. Da slabih novic na poti še ni bilo konec, je reprezentanca zaenkrat ostala tudi brez kovčka za fizioterapijo, ki naj bi z letališča v Koebenhavnu prispel zvečer.

Na prizorišču jutrišnje tekme med Norveško in Slovenijo, ki se bo začela ob 19. uri, je slovensko reprezentanco sprejel uradni ataše in nekdanji reprezentant Boštjan Kavaš, ki je za člansko izbrano vrsto zbral 66 nastopov in 104 zadetke. Sedemintridesetletni Prekmurec že drugo leto zapored igra v norveški ligi, trenutno pa je član bližnjega Sandnesa.

Izbranci Veselina Vujovića so v večernih urah opravili prvi trening v DNB Areni, ki je od vrhunskega, tipično skandinavsko opremljenega hotela, v katerem sta nastanjeni obe reprezentanci, oddaljena približno 8,7 kilometra in v kateri je prostora za 5000 navijačev. Vzdušje v reprezentanci je še naprej odlično, rokometaši in člani strokovnega štaba pa že komaj čakajo na začetek dvoboja, ki se bo začel s šestimi goli prednosti za Slovenijo.

Selektor bo šestnajst rokometašev za tekmo, ki jih mora prijaviti na sredinem tehničnem sestanku, sporočil dopoldne.

"Igralci so dobro razpoloženi in za nami je kakovosten trening, do tekme pa nas čaka še en, ki bo bolj namenjen ponovitvi akcij. Zagotovo bomo, tako v obrambi kot v napadu, odigrali nekoliko drugače, saj mislim, da smo vsi skupaj, igralci in trenerji, bolj kreativni od Norvežanov. Drugače bo tudi zato, ker bosta verjetno v postavi tudi Vid Kavtičnik in Uroš Zorman, izjemno kakovostna igralca, ki sama od sebe prinašata spremembe. Upam, da bo njuna prisotnost v ekipi vplivala tudi na Norvežane. Mi moramo vseh 60 minut odigrati v visokem ritmu, zelo osredotočeni na cilj, brez padcev v igri in črnih lukenj, s čimer bi si izborili uvrstitev na svetovno prvenstvo 2017," je pred tekmo dejal selektor Slovenije Veselin Vujović.

vujovic gw
Grega Wernig

"Mislim, da je vzdušje v reprezentanci na vrhuncu. Zelo uspešno sezono, ki je že za nami, želimo zaključiti s piko na i - uvrstitvijo reprezentance na svetovno prvenstvo. Pri takih ekipah, kot sta Slovenija in Norveška, je lahko prednost šestih zadetkov s prve tekme velika ali pa majhna, a na to se sploh ne oziramo, temveč gremo na zmago tudi v Stavangerju," pa je dejal kapetan Uroš Zorman.

Članki iz rubrike