nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 03.09.2016 15:38:22

Velenjčani za ligo prvakov s Tatranom

Grega Wernig
Rokometaši velenjskega Gorenja so se po zmagi nad finskim Cocksom z 28:25 (16:14) uvrstili v finale kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakov v slovaškem Prešovu.

Slovenski rokometni podprvaki iz Velenja so uspešno opravili prvi del naloge na kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov v Prešovu. V polfinalu so na kolena položili finske prvake, v nedeljo (16.15) pa jih čaka obračun z domačim Tatranom, ki je bil z 38:32 (19:17) boljši od moštva Differdange. Zmagovalec turnirja se bo prebil v ligo prvakov in nastopil v skupini C, v kateri so še španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Velenjska zasedba v prvem polčasu nikakor ni mogla razviti svoje igre, proti mednarodno pisani finski zasedbi se je pošteno namučila. Šele v začetku druge polovice prvega dela tekme si je priigrala dva gola prednosti (12:10), drugače pa ji je Cocks vseskozi dihal za ovratnik. Strategijo tekmeca - izjemno dolgi napadi in dokaj počasna igra - sta tolerirala tudi moldavska sodniška dvojčka, slovenski podprvak pa je navkljub ne preveč prepričljivi predstavi na velik odmor odšel z zalogo dveh golov (16:14).



Izbranci Marka Šibile so se do 37. minute pošteno mučili s tekmeci, po 19:19 pa naredili delni izid 4:1 in v 45. minuti ušli na +3 (23:20). A Finci se niso predali, dve minuti kasneje so se znova približali na gol zaostanka, vratar Rok Zaponšek je le nekaj trenutkov zatem preprečil vnovično izenačenje na 23:23. V prelomnih trenutkih dvoboja so ose zaigrale preudarno in modro ter si v 53. minuti priigrale štiri gole prednosti (26:22), kar je bilo dovolj za mirno končnico. V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Srb Luka Mitrović s sedmimi goli, dva manj je dosegel Niko Medved.

Gorenje Velenje – Cocks    28:25 (16:14) 
Prešov - Tatran Arena, gledalcev 150, sodnika: Igor in Aleksej Covalciuc (oba Moldavija).
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 4, Medved 5, Ovniček, Levc 4, Stojnić, Toskić 1, Mitrović 7, Potočnik, Golčar 3, Kleč, Gams, Ratajec 3, Nosan, Brumen 1.
Cocks: Tuominen, Valo, Morozov, Bačko 1, Safronij, Tamminen 6, Lukjančuk 3, Syrjälä, Novoselov 4, Rönnberg 4, Nenita, Kovalenko 4, Kaliarovič, Citov, Šitsko, Da Silva 3. 
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (2), Cocks 3 (2). 
Izključitve: Gorenje Velenje 8, Cocks 8 minut. 
Rdeči kartoni:

Članki iz rubrike