reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.09.2016 19:42:04

Uh, kakšen polom celjskih rokometašev: V Zlatorogu kar -11!

Arsen Perić
Rokometaši Celja so odigrali drugo domačo tekmo v ligi Seha, a ostali praznih rok. In to kako!

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi regionalne lige Seha na domačem igrišču izgubili proti makedonskemu Vardarju iz Skopja z 29:40 (13:20).

Celjski rokometaši so se po treh zaporednih uspešnih gostovanjih spet vrnili v domači Zlatorog, tudi v drugi tekmi pred svojimi navijači pa so ostali praznih rok. Po porazu z Veszpremom so klonili še proti Vardarju iz Skopja, vrata do dveh točk pa so si zaprli že po črnih minutah v drugi polovici prvega polčasa, ko so zvezdniški Makedonci od med 14. in 22. minuti prišli od 9:8 do 15:8.

Varovanci Branka Tamšeta, ki je znova lahko računal na Ivana Gajića, Luko Žvižeja in Kristiana Bećirija, vsi so ozdraveli, so pogumno začeli. Do 12. minute so se namreč enakovredno borili z Vardarjem, ki pa je v 14. minuti prvič na tekmi povedel za dva gola (9:7). Nato pa so sledile črne minute, ko so domačini delali vse preveč napak tako v obrambi kot napadu, Makedonci pa so vse skupaj s pridom izkoriščali in polnili celjski gol. Z delnim izidom 6:0 med 14. in 22. minuto so si priigrali lepo prednost, ki so jo do izteka prvega polčasa brez večjih težav zadržali.

Po štirih minutah drugega polčasa je Vardar vodil že s 23:14. Nato se je gostom nekoliko le ustavilo, Celjani pa so z nekaj dobrimi napadi v 45. minuti znižali na 23:28. Vendar je bilo sanj o morebitnem preobratu hitro konec, ko so Makedonci vrnili s tremi zaporednimi goli. V 52. minuti je Rogerio Moraes Fereirra zadel za 35:25, Arpad Šterbik je nekaj trenutkov kasneje dodal svojo 13 obrambo - na koncu se je ustavil pri 15 - in edino vprašanje je še bilo, s kakšno razliko bo Vardar slavil.


Prva strelca tekme sta bila Žvižej in Dibirov, oba sta zadela osemkrat iz osmih poskusov. Žiga Mlakar je dal en gol manj.

Celje Pivovarna Laško - Vardar Skopje 29:40 (13:20)
Dvorana Zlatorog, gledalcev 1000, sodnika: Andorka in Hucker (oba Madžarska).
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 2, Babarskas 1, Janc 4, Razgor 4, Marguč, Grošelj, Poteko 1, Zarabec, Kodrin 1 (1), Fižuleto, Mačkovšek 1, Mlakar 7, Žvižej 8 (2), Bećiri.
Vardar Skopje: Šterbik, Stoilov, Fereirra 6, Maqueda 1, Dereven 2, Dušebajev 4, Abutović 1, Canellas, Cindrić 4, Angelov, Čupić 1, Dibirov 8 (1), Šiškarev 4, Borozan 5, Marsenić 4.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (4), Vardar Skopje 1 (1).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Vardar Skopje 6 minut.
Rdeči karton: /.

X
Značke: rk-celje, rokomet

Članki iz rubrike