stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ru
ru
1 24.03.2017 17:29:14

Vujović črnogorskih "izdajalcev" ne potrebuje

Grega Wernig
Vuko Borozan in Nebojša Simić sta svoji domovini obrnila hrbet, ker naj bi imela več ponudb rokometnih zvez drugih držav. Črnogorski in makedonski mediji so ju povezovali tudi s Slovenijo. A …

"Vuko Borozan (Vardar) in Nebojša Simić (Kristianstad) sta obvestila selektorja, direktorja reprezentance in predsednika zveze, da ne bosta več nastopala za reprezentanco Črne gore, ker imata več ponudb z drugih nacionalnih zvez," so sporočili s Črnogorske rokometne zveze (RSČG), kjer so morali "požreti" naslednjo v nizu velikih izdaj, kot to interpretirajo sami.

"Barve Črne gore bodo nosili tisti, ki imajo Črno goro v srcu," so zaključili pri krovni rokometni organizaciji Črne gore, svojima naslednjima izgubljenima sinovoma pa bržkone s kakšno figo v žepu zaželeli vse najboljše na novi poti. In kje bo to? Črnogorski, makedonski in hrvaški mediji so se v zadnjih dneh na veliko razpisali, da so potencialne destinacije 22-letnega levega zunanjega igralca Vardarja in 24-letnega vratarja Kristianstada tri: Makedonija, Katar in – Slovenija.

Že na prvo žogo se Makedonija in Katar slišita zelo dobro, Slovenija pač ne. Objektivnih razlogov, da Borozana, Simića in Slovenije ne moremo postaviti v skupni imenovalec, je več, tako ali tako pa niti Rokometne zveze Slovenije niti Veselina Vujovića takšen posel ne zanima. "Nikoli nismo niti razmišljali, da bi koga pripeljali. Te potrebe in želje nimamo. Zakaj bi pripeljali Simića, če imamo dobre vratarje? In zakaj bi vozili Borozana, če imamo doma dobre leve zunanje?" so se vprašali na RZS. No, morda pa si je domače družbe na sončni strani Alp zaželel Vuja, bi morda kdo pomislil. Ni si je, in to je odločno poudaril. "Nimam pojma, kdo si te stvari izmišljuje. Če bi bila v igri Slovenija, bi to pomenilo, da je o tej možnosti prvi razmišljal Vujović. Ampak v tej smeri ni bilo niti enega pogovora, niti ene besede," je zatrdil Veselin Vujović. "Vsi, ki smo malo bolj v rokometu, vemo, da bosta Borozan in Simić zaigrala za Katar. Ljudje s tamkajšnje zveze ju želijo, fanta pa bosta sprejela končno odločitev," je z nekaterimi "insajderskimi" informacijami postregel slovenski selektor.

Da so pogovori med Črnogorcema in Katarci v polnem teku, sicer ni nobena skrivnost. To ne nazadnje dokazuje fotografija, ki jo je na družbenih omrežjih delil še en črnogorski "Katarec" Žarko Marković; na njej sta razen slednjega še en katarski reprezentant Danijel Šarić, znani agent Saša Bratić (ta je pred leti vložil tožbo proti velenjskemu Gorenju za več kot 300 tisoč evrov) ter seveda Borozan in Simić. Domnevno zanimanje Slovenije pa je bil samo lažni alarm.

Članki iz rubrike