stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 13.02.2023 21:06:33

Celjani v boj z Barcelono, pred velikim obračunom pa pravijo: Upam, da bodo navijači tudi v sredo uživali

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v sredo ob 18.45 igrali tekmo 12. kroga lige prvakov. Tekmec v Zlatorogu, ki bo očitno dobro zapolnjen, saj je po besedah kluba na voljo le še tisoč vstopnic, bo španska Barcelona. Ta vodi v skupini B, za nameček še ne pozna poraza. Oddala je zgolj točko.

"Po zmagah proti Krki, Nantesu in Ormožu je vzdušje odlično in vsi smo super. Želimo si nadaljevati dobre predstave, vsi pa se že zelo veselimo obračuna z Barcelono. Kot vidimo, si tudi gledalci zelo želijo videti sredin obračun, kar nas jasno izjemno veseli. Pred številnim občinstvom je vedno odlično igrati, še posebej v domači dvorani, ki ti daje prepotrebno podporo s tribun. Upam, da bodo navijači tudi v sredo uživali," je na novinarski konferenci dejal Aleks Vlah, s 77 zadetki prvi strelec elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Pivovarji so zgoščen ritem tekem začeli na najboljši možen način. Na treh tekmah so zabeležili tri zmage. "Že ob koncu priprav na nadaljevanje sezone smo večkrat dejali, da nas februarja čakajo zelo zahtevne tekme, ko bomo morali biti maksimalno osredotočeni na vsako posamezno. Tri tekme so za nami. Zelo uspešne. Pred nami pa je Barcelona, izjemna ekipa, ki ima vsako leto za cilj osvojitev lige prvakov," pa je povedal trener Alem Toskić.

Ta je dodal, da pritiska pred to tekmo ni. "Od nas se pričakuje le to, da damo proti evropskemu velikanu svoj maksimum. Torej to, da se od samega začetka srečanja dobro postavimo in verjamemo v to, kar delamo."



Tudi on je izpostavil "rekorden obisk". "Še enkrat vabim vse ljubitelje, da pridejo ter nas podprejo. Vse prisotne moramo dobiti na svojo stran od samega začetka tekme, da bomo ob našem maksimumu ter njihovi bučni podpori Barceloni nudili dober odpor," je zaključil.

Barcelona, ki se lahko pohvali z zvezdniško ekipo, v kateri sta tudi Slovenca Domen Makuc in Blaž Janc, ima tako v skupini B 21 točk po 11 krogih, sledijo Kielce z 18, Nantes in Kiel s po 12, Aalborg z devetimi, Pick Szeged z osmimi, Celje s šestimi in Elverum z dvema točkama.

Celjane, ki lovijo šesto mesto, to namreč kot zadnje vodi v dodatne boje za osmino finala, do konca tega dela tekmovanja nato čakata še gostovanje pri Kielu in domači obračun z Aalborgom.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike