stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
3 09.10.2023 18:37:25

Krim oznanil odmeven prihod! Naslednjo sezono bo v Ljubljani igrala tale zvezdnica!

alesfevzer.com
Krim je zelo dobro začel to sezono, vodstvo pa že dela načrte tudi za naprej.

Prva dama slovenskega rokometa Ana Gros bo prihodnje leto znova oblekla dres Krima Mercatorja, je na spletni strani kluba sporočila ljubljanska zasedba. Z verižnimi slovenskimi državnimi in pokalnimi zmagovalkami je podpisala pogodbo do leta 2026. Dvaintridesetletna Gros v zadnjem desetletju velja za eno najboljših igralk na svetu na mestu desne zunanje. Trenutno je članica slovite madžarske ekipe iz Györa, pred tem je branila barve samih imenitnih klubov, kot so ruski CSKA iz Moskve, francoska Brest in Metz ter nemški Thüringer, v domovini pa je igrala tudi za ljubljansko Olimpijo.

"Občutki ob podpisu pogodbe so neverjetni. Vesela sem, da se je moja pot spet srečala s Krimom Mercatorjem - s klubom, kjer se je moja profesionalna kariera začela. Za igralko ni večje motivacije kot to, da lahko igram pred družino in prijatelji. To mi bo zagotovo vlilo še dodatne moči, da bom dala v vsakem trenutku od sebe vse. Kljub veselju ob podpisu pa imam za zdaj še precej nalog v svojem sedanjem klubu, s katerim imamo v tej sezoni visoke cilje," je za klubsko spletno stran dejala najbolj učinkovita igralka v zgodovini slovenskega reprezentančnega rokometa.



Gros, ki je prve rokometne korake naredila v Velenju, je bila v letih 2016 in 2018 najboljša strelka francoskega prvenstva, kar šestkrat je bila izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko omenjenega tekmovanja, leta 2018 pa so ji enak naziv nadeli tudi v elitni ligi prvakinj.

Njene izvrstne klubske in reprezentančne predstave na rokometnem parketu so v minuli sezoni opazili tudi pri Evropski rokometni zvezi (EHF) in jo okronali za najboljšo desno zunanjo igralko sezone 2022/23.

Članki iz rubrike