franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 14.11.2023 21:24:03

Velenjčani po udarnem začetku drugega polčasa do zmage

Rokometaši Gorenja Velenja so v tretjem krogu skupinskega dela evropske lige zabeležili drugo zmago. V Rdeči dvorani je padla španska Cuenca z 28:20 (11:10).

* Rdeča dvorana, gledalcev 1000, sodnika: Brkić, Jusufhodžić (Avstrija).
* Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Haseljić 7 (2), Pipp 1, Pajt, Velić 1, Maričić 2, Drobež 3, Sokolič 3 (1), Verdinek 2, Šiško 4, Tajnik, Slatinek Jovičič 2, Mlivić, Predović 3, Hriberšek.
* Cuenca: Espinha, Mach Eijo, Simonet 2, Mendes, I. Pizarro 5, Martin 1, Pozzer 1, Fernandez Sanchez, Vera 2, Fernandez Guzman 1, Lopez, F. Pizzaro, Notario 1, Hackbarth 4 (1), Tavares 3.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (3), Cuenca 2 (1).
* Izključitve: Gorenje Velenje 10, Cuenca 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjske ose so unovčile sijajno prvo polovico drugega polčasa in se podpisale pod drugi par točk v evropski sezoni. Po treh tekmah so se s štirimi točkami na vrhu lestvice skupine C izenačile s Sävehofom, ki pa ga tekma proti Pfadi Winterthurju (2 točki) še čaka. Cuenca je na dnu brez točk.

Domači so od začetka narekovali ritem v Rdeči dvorani in Špance držali na nekaj golih razlike (6:4). Tudi po zaslugi Matevža Skoka med vratnicama, ki je lani drugouvrščeno zasedbo španske lige spravljal v obup celo tekmo. Je pa Cuenca, ko je še imela razpoloženega vratarja Miguela Espinha, izenačila na 6:6.



Špance je kasneje tepla predvsem igra v napadu, v kateri so si privoščili preveč tehničnih napak (7), kar je botrovalo vodstvu domačih z 8:6. Napake so delali tudi Velenjčani in takoj dopustili izenačenje ob jezi domačega stratega Zorana Jovičića. Nekajkrat so imeli njegovi varovanci priložnost za vodstvo s tremi goli, a so naposled ob polčasu vodili za gol (11:10).

Velenjčani so izkoristili boljše minute za uvod drugega polčasa in povedli za štiri gole po uspešnem zaključku Branka Predovića na črti. Domači so na krilih odlične igre v napadu in obrambi iz minute v minuto povečevali prednost. Po delnem izidu 8:0 za 19:11 je bil dvoboj bolj ali manj odločen. So pa Velenjčani za deset golov povedli že sredi drugega polčasa (23:13).

Čeprav so se gosti iz osrednje Španije vmes malce približali, druga zmaga domačih v tem tekmovanju ni bila vprašljiva. Razlika je bila na koncu osem golov.

Pri Velenjčanih se je s sedmimi goli najbolj izkazal Ibrahim Haseljić, medtem ko je vrata zaklenil Skok in zbral 17 obramb. Pri gostih je pet golov dosegel Ignacio Pizarro.

Tudi v naslednjem krogu bodo ose igrale proti Cuenci. V Španiji jih obračun proti današnjemu tekmecu čaka naslednji torek.

Članki iz rubrike