pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 31.03.2015 19:31:25

Nov šef v osjem gnezdu

Ivan Vajdl je danes zgodaj zjutraj podal odstopno izjavo z mesta trenerja Gorenja. Na klopi ga bo zamenjal Gregor Cvijič.

Vest, ki je popoldne prišla iz osjega gnezda, je navkljub nekaterim vse prej kot prepričljivim predstavam Gorenja v zadnjem času, vključno s sobotno in nedeljsko, vsekakor malce presenetljiva. Ob porazu, še petem zaporednem proti Celju in Branku Tamšetu, resda vidno razočaran, a Ivan Vajdl v nedeljo zvečer neposredno po finalni tekmi z ničemer ni namignil, da bi se vsega dan, dva kasneje njegova zgodba na velenjski klopi znala končati.

Še več, sedeminpetdesetletni strateg je pravil, da je potrebno strniti in predvsem kompletirati zaradi poškodb ter bolezni zdesetkane vrste, saj vrhunec sezone v podobi četrtfinala pokala EHF in zaključka domačega prvenstva šele prihaja. A po prespani noči so se poti Vajdla in Gorenja razšle. Na gosposki, korekten način, vodstvo kluba na čelu z direktorjem Tomažem Juršičem pa je ob tem kaj hitro našlo novega trenerja. Na velenjsko klop bo sedel Gregor Cvijič, ki bo ekipo vodil že na jutrišnji prvenstveni tekmi proti Krki.

852-18-vajdl nm
Nikola Miljković
Cvijič je sicer znano igralsko pa tudi trenersko ime, ki je kot trener pečat med drugim pustil v Škofji Loki, v zadnjih letih pa deloval še pri avstrijskem Ferlachu, na Slovanu, sarajevsko Bosno vodil v ligi prvakov in bil na začetku trenerske poti pomočnik Bojanu Čotarju na Krimu.

Nekdanji reprezentant, ki je 59-krat nastopil v dresu z državnim grbom, bo v roke dobil kvalitetno, talentirano zasedbo, ki pa so jo v zadnjem času pestile zdravstvene težave, med drugim jo je v nedeljo skupil še vratar Klemen Ferlin, ki bo v najboljšem primeru odsoten dva, v najslabšem pa pet tednov, že pred časom pa so po rokometnih kuloarjih zaokrožile tudi govorice o razdeljenosti slačilnice.

Od Vajdla petnajst let mlajši Cvijič je predstavnik novega vala, ki zna pošteno zarobantiti, če je potrebno, po prepričanju nekaterih pa je prav trša roka tisto, kar bi potrebovala velenjska slačilnica. Časa 43-letnik za kakšne korenite spremembe sicer ne bo imel ravno na pretek, že v četrtek jih čaka obračun z Novomeščani, potem 11. aprila prvi dvoboj z danskim Holstebrojem in nekaj dni kasneje prvi sosedski derbi. Vajdl je po uspešnem začetku izgubil nadaljnjih pet.

"Ne smemo si zatiskati oči, da v zadnjem času nekaj ni štimalo. Vemo, da Gregor nima čarobne paličice, a upov po naslovu nikakor še nismo opustili, ker ekipo po mojem mnenju imamo dobro," je včeraj dejal direktor Juršič, za besedo pa smo pobarali tudi novopečenega trenerja Cvijiča, pred katerim je morda celo največji izziv dozdajšnje trenerske kariere, z vsem spoštovanjem do sarajevske Bosne. 

"Izziv je nedvomno pravi, izzivov pa se ne smemo bati. Nedvomno gre za klub z bogato tradicijo," pravi Cvijič, ob tem pa dodaja, da o stanju v ekipi in načrtih ne more govoriti, dokler s prve roke ne spozna stanja. "Cilji kluba seveda ostajajo isti in potrebno bo narediti vse, da se izpolnijo," je bil kratek novopečeni velenjski trener, ki bo v sredo popoldne vodil prvi trening.

Članki iz rubrike