20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 19.07.2015 12:11:38

Pivo in cvetje, znoj in trpljenje

V četrtek zvečer so s predstavitvijo na festivalu Pivo in cvetje pivovarji na neki način uradno oziroma, bolje rečeno, simbolično zakorakali v novo sezono, priprave pa se začenjajo v sredo.

Če je četrtkov večer minil v sproščenem vzdušju, pa so, poznavajoč Branka Tamšeta, pred celjskimi rokometaši od srede naprej precej napornejši dnevi, ki bi jih morda še najlažje opisali z besedami britanskega državnika sir Winstona Churchilla. Kri, garanje, znoj in solze. In s kakšno ekipo bodo Celjani krenili v novo sezono? Tako kot v preteklih letih je bilo tudi letos poleti na vratih Zlatoroga precej prometa, poslovili so se Matevž Skok (Lübbecke), David Miklavčič (Tremblay), Ivan Slišković (Veszprem) in Rok Žuran, ki se je vrnil v Ormož.

V rubriki novinci je po drugi strani pet imen oziroma, bolje rečeno, trije novinci in dva povratnika. Precejšnja neznanka je vratar Ivan Gajić, v Velenju je bil pred nekaj leti najboljši vratar lige oziroma najboljši takrat, ko je bilo najbolj potrebno. A resne tekme ta 36-letnik ni odigral že več kot leto dni, kar sicer pri vratarjih ni takšna težava kot pri igralcih, pozitivno pa je, da dobro pozna način dela Branka Tamšeta in da seveda Tamše dobro pozna njega.

50

zmag so zbrali Celjani na domačem prizorišču

Večina priprav bo sicer potekala v okrnjeni zasedi, Blaž Janc in Gal Marguč bosta večino avgusta znova preživela v reprezentančnem dresu, zato bo šele konec avgusta oziroma tik pred superpokalnim obračunom z Gorenjem Tamše lahko računal na desni krili, lani je denimo Janc v Portorož prišel neposredno z letala. Še dlje bo moral Tamše počakati na letošnjo najbolj zvenečo okrepitev, 22-letni Brazilec Arthur Patrianova je sicer že prispel v Slovenijo, opravil zdravniške preglede, a na igrišča naj bi se po operaciji kolena vrnil šele meseca novembra in bo tako izpustil prvo polovico skupinskega dela lige prvakov. Položaj levega zunanjega je bil na splošno deležen največjih sprememb v primerjavi z lansko sezono. Poleg brazilskega reprezentanta bo tam igral tudi litovski reprezentant Povilas , ki je zadnji dve sezoni prebil v sosednji Avstriji, v domače gnezdo se vrača Gregor Potočnik, nekdanji mladinski reprezentant je imel v preteklosti precej smole s poškodbami, je pa zdaj za njim zelo solidna sezona v Trebnjem.


Verjetna postava za sezono 2015/16

Vratarja: Urban Lesjak, Ivan Gajić (Srb)
Levi krili: Luka Žvižej, Tilen Kodrin
Levi zunanji: Arthur Patrainova (Bra), Povilas Babarskas (Lit), Gregor Potočnik
Srednji zunanji: Miha Zarabec, David Razgor, Lucijan Fižuleto
Desna zunanja: Šime Ivić (Hrv), Žiga Mlakar
Desni krili: Blaž Janc, Gal Marguč
Krožni napadalci: Vid Poteko, Blaž Blagotinšek, Živan Pešić (Srb)


Podobno bi lahko zapisali tudi za Žigo Mlakarja, ki se v Zlatorog vrača po letu dni v Mariboru, kjer je pod Borisom Denićem znova našel rdečo nit svoje kariere, v družbi lani neprepričljivega Šimeta Ivića pa bi kaj lahko bil Tamšetova prva izbira na desnem zunanjem. Precejšnja gneča je na šestmetrski črti, mesto v ekipi imata zacementirano Vid Poteko in Blaž Blagotinšek, kdo bo tretji krožni napadalec, pa bo odvisno predvsem od zdravstvenega stanja Živana Pešića, ki je bil v lanski sezoni več v ambulanti kot na igrišču. Če bo 22-letni Srb zdrav, potem bo v drug klub poleg Igorja Žabića skoraj zagotovo posojen tudi Matic Suholežnik. Prepotrebne minute na igrišču in s tem povezan prostor za napredek bo zunaj Zlatoroga iskal tudi Jaka Malus, medtem ko naj bi bil tretji mož na srednjem zunanjem tokrat Lucijan Fižuleto.

974-21-celje

Ogrodje ekipe je torej bolj ali manj sestavljeno, ali je boljše ali slabše od lanskega, ki je sezono kot tretje v celjski zgodovini končalo brez ene same samcate praske, bo pokazalo predvsem in samo igrišče. Na papirju bi prednost vsekakor dali lanskoletni zasedbi, se pa morda največja letošnja okrepitev skriva v tem, da so Zarabec, Blagotinšek, Janc in druga mlada garda leto dni starejši, zato tudi leto dni pametnejši. Vsekakor velja še omeniti, da je pred Celjani še napornejši ritem, lani so na evropskem prizorišču denimo odigrali le deset tekem, v prihajajoči sezoni pa jih bodo deset odigrali že do konca koledarskega leta.

Galerija

Članki iz rubrike