902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 16.09.2015 09:13:43

Brezno, generalka in kakšen derbi neki

Arsen Perić
Mariborčani bodo v Novem mestu poskušali splezati iz brezna, a glede na lestvico bo osrednji dvoboj tretjega kroga nocoj v Ribnici, gre namreč za obračun dveh ekip, ki v uvodnih sto dvajsetih minutah nista oddali točke.

Celjani pričakovano, Ribničani niti ne, a njihova sobotna zmaga v Mariboru je čista kot solza, pa se v današnji dvoboj podajajo stoodstotni. Dvoboj prvega in drugega torej, a v deželi suhe robe se kakršnekoli oznake derbi otepajo z vsemi štirimi, bržkone tudi zaradi boleče lanske izkušnje, ko so motivirani pivovarji domačinom odčitali pravo malo lekcijo in jih trdo postavili na realna tla.

Pred slabim letom dni so namreč Celjani na krilih obrambe 5-1 stvari kaj hitro postavili na svoje mesto, razlika pa se je na koncu zaustavila pri kar šestnajstih golih. "Imamo štiri točke, obetamo si polno dvorano in to bo v prvi vrsti rokometni praznik, nič več. Ne delamo si utvar, zavedamo se razlike med kluboma, tako na igrišču kot ob njem," je realen predsednik ribniškega prvoligaša Marko Obrstar. Trener Ribničanov Robert Beguš še lep čas ne bo mogel računati na talentiranega Nika Henigmana, je pa po drugi strani v sezono silovito krenil Patrik Leban, 26-letni Primorec, ki se, mimogrede, zelo dobro znajde tudi za volanom yuga na reli dirkah, in nadaljuje tam, kjer je končal lani.

PARI 3. KROGA

Krka – Maribor (danes, 18.00)
Riko – Celje PL (danes, 19.00)
Gorenje – Izola (petek, 18.00)
Slovan – Slovenj Gradec (petek, 18.30)
Ormož – Trimo (sobota, 19.00)
Koper – Loka (sobota, 19.00)
Sevnica – Dobova (sobota, 19.30)


Za Celjane bo gostovanje na Dolenjskem po drugi strani generalka pred začetkom evropskega popotovanja, konec tedna se namreč podajajo na obale Marmarskega morja, kjer jih v soboto čaka obračun z ambicioznim turškim prvakom Bešiktašem. V luči evropske premiere, ki bo že ena ključnih tekem v boju za osmino finala, Branko Tamše, če seveda ne bo nujno potrebno, najbrž danes ne bo tvegal z Miho Zarabcem in Blažem Jancem, tudi Brazilec Arthur Patrianova pa bo na debi v rumeno-modrem dresu moral počakati še nekaj tednov. 


RANJEN LEV V MAROFU
Bržkone še zanimivejši dvoboj se obeta v novomeškem Marofu, kamor prihaja ranjeni lev. Lev, ki je bil sicer v uvodnih šestdesetih minutah pogosto videti kot nebogljen mucek. Po dveh zaporednih porazih so se vijoličasti rokometaši znašli v nič kaj zavidljivem položaju, če bo sledil še tretji udarec, potem bo najbrž pod še večji vprašaj postavljeno tudi nadaljnje udejstvovanje Borisa Denića na mariborski klopi.

Slednji je bojda že po uvodni blamaži v Veliki Nedelji ponudil odstop, a takrat ga vodstvo (še) ni bilo pripravljeno sprejeti. V primeru treh v vrsto pa bodo vodilni možje mariborskega kluba krepko premislili. "Zagotovo nihče, niti uprava kluba niti mi igralci in strokovni štab, ni pričakoval takšnega začetka sezone. Toda je, kar je in v to srečanje s Krko gremo na zmago. To je nova priložnost, da dokažemo, da lahko kot ekipa stopimo skupaj," je pred potjo v dolenjsko prestolnico dejal Tine Poklar.

Trener Denić pravi, da ne pozna pravega razloga za obupen start, zlesti iz brezna pa bo vse prej kot lahka naloga. Krka, ki se je poleti okrepila z vratarjem Juretom Jerajem in povratnikom Jernejem Papežem, je uvodoma visoko premagala Izolo, potem pa dober start malce pokvarila s porazom pri povratniku v ligo Dobovi.

"Čaka nas zelo težka tekma. Vsekakor bo ekipa Maribora zaradi slabega starta prišla zelo motivirana. Štajerci imajo dobro ekipo in nekaj vrhunskih posameznikov. Mi moramo pozabiti zadnji poraz v Dobovi in se maksimalno osredotočiti na Mariborčane, če želimo narediti dober rezultat. Nikakor si ne smemo dovoliti padcev v igri. So pa gostje zagotovo v vlogi favorita, a bodo to morali pokazati tudi na igrišču, papir je namreč eno, igrišče pa nekaj povsem drugega. Komaj čakam sredino tekmo in verjamem v dobro igro naše ekipe," je optimist trener Novomeščanov Mirko Skoko.

Članki iz rubrike