ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 27.05.2016 08:55:41

V Celju bo danes znan državni prvak v rokometu

Nikola Miljković
Letošnja 1. NLB Leasing lige za prvaka bo svoj končni epilog o državnem prvaku dobila na nocojšnji tekmi med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem Velenjem. Velenjčanom bo za naslov državnega prvaka zadostovala že točka, medtem ko morajo Celjani zmagati, če želijo ubraniti lanskoletno lovoriko. Tekma se bo začela ob 19. uri v celjski dvorani Zlatorog.

V letošnji sezoni sta se ekipi pomerili že petkrat, trikrat (v superpokalu, pokalu Slovenije in državnem prvenstvu) so bili bolšji celjski rokometaši, dve tekmi sta se končali z neodločenim izidom, obakrat v Rdeči dvorani v Velenju, po remiju Celjanov v Ribnici v prvem krogu 1. NLB Leasing lige za prvaka pa so v boljšem položaju varovanci Marka Šibile.

"Pred nami je zdaj vrhunec sezone, ko se nam lahko povrne ves trud. Prepričan sem, da bomo dali vse od sebe in da bo tekma zelo zanimiva," je o pričakovanjih pred zadnjim letošnjim obračunom dejal Šibila, trener Gorenja Velenja.



"Po remiju v Ribnici je bila za nas vsaka nadaljnja tekma v ligi za prvaka kvalifikacijska. Moji igralci so nalogo opravili dobro, brez spodrsljaja. V manjši prednosti so Velenjčani, saj za naslov prvaka potrebujejo le točko, medtem ko moramo mi zmagati in s to mislijo bomo tudi šli v tekmo," pa so bile besede Branka Tamšeta, trenerja Celja Pivovarne Laško.

Naslov državnega prvaka branijo celjski rokometaši, ki so bili do zdaj v Sloveniji najboljši devetnajstkrat, tudi predlani, medtem ko so se Velenjčani veselili treh naslovov državnega prvaka. Zadnjega pred tremi leti s Tamšetom na klopi.

Značke: celje, velenje

Članki iz rubrike