900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ru
ru
0 25.07.2016 13:27:33

Prvaki začenjajo priprave

Grega Wernig
Rokometaši Celja so končali poletne počitnice in se zbrali na pripravah za sezono 2016/17. Ekipi se je pridružil tudi mladi Hrvat Kristian Bećiri, ki bo skušal zapolniti vrzel ob odhodu reprezentanta Blaž Blagotinška v Veszprem.

Trener državnih prvakov, Branko Tamše, je na zboru lahko pozdravil zgolj devet igralcev članske ekipe, saj so ostali na pripravah članske oziroma mladinske reprezentance Slovenije. Med njimi je bil tudi novinec Bećiri, ki je pred tem nastopal v Mariboru in Velenju, v Celju pa naj bi ostal štiri leta.

"V zelo kratkem času smo morali poiskati ustrezno zamenjavo za Blagotinška, ki je odšel v Veszprem. Ni bilo lahko, vendar bo Kristian lepo dopolnil in zapolnil mesto krožnega napadalca skupaj z Vidom Potekom in Maticem Suholežnikom. Verjamem, da bo s svojim delom in stasom upravičil pričakovanja kluba. Ima zelo velik potencial in na nas je, da ga v tem idealnem okolju aktiviramo. Je igralec, ki je koristen tako v napadu kot tudi v obrambi," je o novem igralcu povedal trener Tamše.


Celjani bodo v pripravljalnem obdobju na sezono, ki z nastopanjem v ligi prvakov, SEHA ligi, domačem prvenstvu in Pokalu Slovenije prinaša številne velike izzive, večino časa preživeli v Zlatorogu oziroma okolici. Tu bodo v prvem delu nabirali fizično moč in kondicijo, na popoldanskih treningih pa že poprijeli za žogo. Konec meseca avgusta, ko bo ekipa spet zbrana, čakajo rokometaše še nekajdnevne priprave v Laškem in vrsta pripravljalnih tekem.

S prvim dvobojem se za pivovarje sezona sicer začenja že 27. avgusta, ko se bodo v superpokalu v Portorožu pomerili s Koprom, že 3. septembra pa se v Zlatorogu obeta pravi mega spektakel. Takrat bo namreč za otvoritev sezone in kot osrednji dogodek praznovanja 70 let rokometa v Celju ter hkrati tudi uvodni krog SEHA lige, v dvorani Zlatorog gostovala ekipa Telekom Veszprema, pred dvorano pa bo velik koncert skupin Mambo Kings, San Di Ego in Šank Rock z obilico spremljevalnega programa.

Značke: celje, tamše

Članki iz rubrike