Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.09.2016 15:10:57

Rokometaši konec tega tedna v neizprosen boj za točke

Nikola Miljković
Konec tega tedna se bo začelo državno prvenstvo v rokometu. V prvem delu sezone 2016/17 bo najmočnejše ligaško tekmovanje na slovenskih tleh okrnjeno, saj bosta Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje nastopila v regionalni ligi Seha in se bosta prvenstvu pridružila šele v končnici, naslov državnega prvaka pa brani celjska zasedba.

V prvem delu tekmovanja 1. NLB Leasing lige bo nastopilo 14 ekip, po izpadu Slovana in Sevnice pa sta v družbo najboljših prišla Drava Ptuj in Dol TKI Hrastnik. V prvem delu tekmovanja bo 14 ekip igralo po dvokrožnem sistemu, v končnico za prvaka pa se bodo - ob celjski in velenjski zasedbi - uvrstile štiri prvouvrščene ekipe iz rednega dela. Bolj ali manj je jasno, da bo v tej sezoni boj na igrišču med vsemi klubi neizprosen in negotov, iz elitne druščine bodo namreč izpadli kar štirje klubi, saj bo v sezoni 2017/18 v državnem prvenstvu znova nastopilo dvanajst ekip.

Slovenski klubi so sprva z malce mešanimi občutki sprejeli odločitev celjskega in velenjskega kluba po nastopu v ligi Seha, a so jo delegati na junijski skupščini Rokometne zveze Slovenije (RZS) tudi potrdili. Prvoligaši so v poletnem obdobju pripravili strategijo za bližajočo sezono, prav vsi v prvem delu sezone upajo na medijsko in lokalno pozornost, polne dvorane in uveljavitev mladih igralcev, hkrati pa se prav vsi zavedajo, da bo v tej sezoni štela prav vsaka točka.

Celjani in Velenjčani so se zavoljo obveznosti na mednarodni sceni v prvem delu državnega prvenstva izognili dvobojem z domačimi tekmeci, celjski vratar Urban Lesjak pa ne skriva, da jih na koncu sezone zanima le končna zmaga. "Nova sezona bo za vse klube nekoliko drugačna od preteklih. Mi smo državni prvaki in v končnici bomo naredili vse, da zadržimo primat najboljših na domačih tleh. Zavedamo se, da nas bodo v končnici čakali našpičeni tekmeci. Določene ekipe imajo potencial, da se vmešajo v boj z nami in Velenjčani. Tega se veselimo, a naš cilj je jasen - ubranitev naslova državnih prvakov."



V minuli sezoni so prijetno presenetili povratniki iz Kopra ter Ribničani, slednji so celo dosegli svojo najboljšo uvrstitev v zgodovini kluba na domačih tleh. "V prvem delu sezone bo potrebno prikazati zelo zbrane in preudarne predstave, v nasprotnem primeru lahko hitro ostaneš brez vnaprej načrtovanih točk," je uvodoma dejal trener Ribničanov Robert Beguš in dodal: "Naš osnovni cilj je uvrstitev v končnico za prvaka. Na mednarodni sceni se želimo prikazati v lepi luči, saj nas novembra čakata zahtevni tekmi v tretjem krogu pokala EHF, predvsem pa želimo uveljaviti še kakšnega mladega igralca in ga pripeljati do reprezentančnega seznama, tako, kot smo Nika Henigmana. Poleg njega so v Ribnici še vsaj trije fantje, ki si zaslužijo mesto na širšem reprezentančnem seznamu."

V Kopru bodo po uspešni minuli sezoni skušali ponoviti visoke dosežke tudi v bližajoči. Trener in nekdanji slovenski krilni reprezentant Zoran Jovičić je sicer v šali dejal, da jim je iz ekipe rokometašev, "zbrane iz treh koprskih ulic", uspela neverjetna zgodba, najbolj izkušen Uroš Rapotec pa je dodal: "Še vedno imamo 'ekipo iz treh koprskih ulic', razlika je le v tem, da je za leto dni starejša in bolj izkušena. Skupaj s soigralci se zavedamo odgovornosti, prav vsi pa upamo, da bomo v tej sezoni naredili kakovostni korak naprej."

Pari uvodnega kroga so - sobota (10. september): Krka - Riko Ribnica (18.00), Maribor Branik - Dol TKI Hrastnik (18.00), Slovenj Gradec 2011 - Jeruzalem Ormož (19.00), Trimo Trebnje - Istrabenz Plini Izola (19.00), Urbanscape Loka - Dobova (20.00); nedelja (11. september): Koper 2013 - Drava Ptuj (19.00).

Članki iz rubrike