Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Gregor Lisec
Gregor Lisec
0 02.10.2016 16:30:09

Ribnica ostro udarila po selektorju in predsedniku

Nikola Miljković
Razkritje selektorja Veselina Vujovića, da je skušal s pomočjo predsednika RZS Franja Bobinca v korist narodnega interesa iz Ribnice v svoj Zagreb pripeljati bodisi Nika Henigmana bodisi Jana Grebenca, je slovensko javnost razdelilo na dva pola.

Nekateri so prepričani, da bi Ribničani v sledenju višjemu cilju morali posoditi enega od dveh reprezentančnih kalibrov na levem zunanjem položaju. Drugi menijo, da želja selektorja ni korektna in ji ne Ribnica ne katerikoli slovenski klub ni dolžan ugoditi. Besedo smo preprosto morali dati tudi človeku, ki je Vujovića zavrnil – predsedniku ribniškega kluba Marku Obrstarju.

"Klici, ki so se zgodili slab mesec dni nazaj, so me neprijetno presenetili. Res je, da so ti razgovori s predsednikom in selektorjem potekali korektno, kljub temu pa je bila to zame v celofan zavita zgodba, tak predlog se mi je zdel preprosto neresen. Posoditi enega od naših nosilcev do SP se mi zdi glede na naše ambicije v prvenstvu in glede na naš prvi zgodovinski korak v Evropo popolnoma nesprejemljivo, tako za ekipo kot naše številne sponzorje in zveste navijače," je bil takoj na začetku oster Obrstar. 

341-22-obrstar(obrez)

"S tem ne bi smel imeti nič opravka predsednik Rokometne zveze Slovenije, ki bi se moral zavedati, da je v konfliktu interesov, saj je poleg vodenja RZS tudi globoko vpet v delovanje kluba Gorenje, ki je navsezadnje naš konkurent. In številni ljubitelji rokometa v Ribnici se sprašujejo, ali je Velenju in gospodu Bobincu v interesu, da se Ribnico v tej sezoni nekoliko oslabi? Ali je to problem, o čemer vseeno dvomim, ali je problem v njegovi naravi, da ne loči med njegovim poslanstvom vodenja RZS in samostojnostjo in neodvisnostjo klubov," je bil prvi mož kritičen do Franja Bobinca, predsednika RZS.

Nič manj ostre besede ni Obrstar namenil Veselinu Vujoviću: "In drugič, selektorjeva ponudba je unikum v športu modernega časa, razen če se vrača v čase bivše Sovjetske zveze, kjer je bilo na primer za klub po imenu CSKA vse podrejeno državnemu interesu za dosego višjih ciljev. Očitno je ta stara nova pogruntavščina ta trenutek Zagreb, v katerega so letos že prišli trije slovenski reprezentanti, a apetitov očitno še ni konec."


Obrstarja smo povprašali tudi o tem, da naj bi pri posodi njegovih rokometašev šlo za narodni interes. " Že ob omembi teh dveh besed dobim kurjo polt, saj v Sloveniji še kako dobro pomnimo, kaj vse so nam prodajali pod pretvezo narodnega interesa, in tragične epiloge za gospodarstvo, ne nazadnje to dobro ve tudi rokometno Celje in zgodba Pivovarne Laško," je začel prvi mož Ribnice.

In nadaljeval: "Če pa pomislim, kaj je v slovenskem rokometu narodni interes, bi pa obema gospodoma odgovoril takole: zame in za moje mnoge somišljenike je to močna domača liga, v kateri igrajo tudi številni reprezentanti, državni interes je, da prvoligaške tekme prenaša nacionalna TV, da nacionalka 1. DRL omenja v večernih športnih poročilih, kar ji žal po treh odigranih krogih prvenstva še ni uspelo in tako dalje. Nekaterim najpomembnejšim akterjem v slovenskem rokometu je očitno narodni interes močna balkanska liga in eksodus naših reprezentantov v Zagreb, torej močni Zagreb."

VSE IZJAVE V CELOTI Z DODATNIMI PODROBNOSTMI LAHKO ŠE VEDNO NAJDETE V SOBOTNI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI TUKAJ.

Članki iz rubrike