favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 12.10.2016 18:04:14

V Mariboru nov trener!

vszi
V Mariboru je prišlo pred nadaljevanjem prvenstva do spremembe na klopi mariborskega prvoligaša.

Vodstvo slovenskega rokometnega prvoligaša Maribora Branika se je s trenerjem Slavko Ivezičem dogovorilo o sporazumni prekinitvi sodelovanja. Namesto njega bo Mariborčane vodil nekdanji slovenski reprezentant Sebastjan Sovič.

RK Maribor Branik je pred to sezono zaradi prilagajanja trenutnem stanju v državnem prvenstvu in slovenskem športu nasploh znižal proračun in pomladil moštvo. Temu je posledično sledila tudi precejšnja prevetritev igralska kadra, ki pa naj bi vseeno bila toliko kakovostna, da bi po koncu rednega dela bila med prvimi štirimi moštvi za končnico za prvaka. Ker pa rezultati po šestih odigranih krogih ne kažejo v to smer, so se v vodstvu kluba odločili, da se s trenerjem Slavkom Ivezičem sporazumno razidejo, so obrazložili v Mariboru.


Mesto trenerja je tako prevzel nekdaj odličen igralec Gorenja in Slovenj Gradca ter slovenski reprezentant Sebastjan Sovič. Slednji se je že preizkusil v vlogi trenerja in to dokaj uspešno. Z na novoustanovljenim klubom RK Slovenj Gradec 2011, ki ga je vodil pet sezon, se mu je namreč uspelo iz 2. lige prebiti med prvoligaško druščino. Po koncu lanske sezone se je po njegovih besedah želel malo spočiti od rokometa, a je prišla ponudba iz Maribora.

"Ko sem zaključil z delom v Slovenj Gradcu, sem si dejal, da če bom ponovno trener, bom trener enega od treh slovenskih klubov: Celja, Velenja ali Maribora. Malo za šalo, malo pa tudi zares. Ponudba me je res presenetila in prišla je veliko prej, kot sem pričakoval. Pred pričetkom sezone sem dobil nekaj klicev za angažma, a sem vse bolj kot ne zavrnil. Pogovori z vodstvom mariborskega Branika so bili zelo korektni in hitro smo se dogovorili. Pred mano je velik izziv, ki pa se ga istočasno tudi zelo veselim," je dejal 40-letni Sovič.

Soviča prva tekma na klopi trenerja mariborskega Branika čaka v soboto na gostovanju pri trebanjskem Trimu.

Značke: prva-liga, maribor, sovič

Članki iz rubrike