mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.10.2016 15:48:52

Krimovke gostijo ranjene rokometašice iz Larvika

Uroš Bregar
alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so skupinski del evropske lige prvakinj začele s pričakovanim porazom proti danskemu Esbjergu, zanje pa je bilo bolj boleče spoznanje, da mu niso bile kos v nobeni prvini. Že v soboto jih čaka nova zahtevna preizkušnja, v dvorani na Kodeljevem bodo ob 16.30 gostile imenitne tekmice iz norveškega Larvika.

Po prvi tekmi je bolj ali manj jasno, da se bodo krimovke iz skupinskega dela zelo težko prebile v drugi del tekmovanja, ogroženo je tudi tretje mesto, ki prinaša nastop v pokalu pokalnih zmagovalk. V tem trenutku so vse tri skandinavske tekmice pred njo, vsaka točka proti njim pa bo težko dosegljiva.

V soboto bodo v hramu slovenskega rokometa na Kodeljevem gostile ranjene tekmice iz Larvika, ki so na uvodni domači tekmi morale priznati premoč rokometašicam švedskega Sävehofa. Slovenska in norveška ekipa sta v minulih letih odigrali številne neizprosne in dramatične dvoboje, na bližnjem v slovenski prestolnici je vloga favoritinj na strani Larvika.


"Tekma z Esbjergom nas je postavila na realna tla, res pa je, da nam na njej ni nič uspevalo. Danske prvakinje so bile naravnost fenomenalne v tranziciji igre, iz nasprotnih (pol)protinapadov smo prejeli okoli 15 golov, kar je odločno preveč," je uvodno tekmo Krima na najmočnejši evropski klubski sceni komentiral trener ljubljanske ekipe Uroš Bregar in dodal: "V soboto nas čaka ekipa z identičnim slogom igre. Zelo pomembna bo naša igra v napadu, žoga mora tekoče krožiti okoli norveške obrambne cone, prav tako ne smemo delati neizsiljenih napak. Le v tem primeru bomo lahko preprečili njihove lahke gole iz bliskovitih nasprotnih napadov."

Pri krimovkah ima nekaj igralk manjše zdravstvene težave, a vse bodo stisnile zobe in se zoperstavile Skandinavkam, med njimi tudi slovenska reprezentantka Nina Jeriček. "Uvodna tekma z Esbjergom se ni razpletla po naših pričakovanjih. Na tej tekmi smo prejele preveč golov, tudi naša obramba ni bila dovolj agresivna, ob tem pa smo naredile veliko tehničnih napak. Naredile bomo vse, da proti Larviku ne ponovimo teh napak, čeravno gre za ekipo s hitrimi igralkami, ki so sposobne kaznovati sleherno našo napako. Našo igro bo treba dvigniti na višjo raven, le v tem primeru jim bomo konkurenčne," pred sobotno tekmo pravi Jeričkova.

Krim je na prvi tekmi skupine D izgubil proti Esbjergu s 25:35, Larvik pa proti Sävehofu z 22:25. Ljubljanska ekipa bo po obračunu z Larvikom nato 29. oktobra gostila zasedbo iz predmestja Göteborga, tudi ta tekma bo v dvorani na Kodeljevem.

Značke: krim, liga-prvakinj

Članki iz rubrike