Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 06.02.2017 14:02:46

Sin slovitega Dujšebajeva v prihodnjih dveh sezonah v Sloveniji

Dres slovenskega rokometnega prvaka Celja Pivovarne Laško bo v prihodnji sezoni nosil 19-letni mladi španski reprezentant Daniel Dujšebajev, sin slovitega Talanta Dujšebajeva. Daniel Dujšebajev je podpisal dveletno pogodbo, zatem pa se bo preselil na Poljsko v Kielce, so sporočili iz knežjega mesta.

Njegov starejši brat Alex je trenutno član Vardarja, a že naslednje leto se seli k očetu na Poljsko; Talant je namreč trener Kielc.

Daniel Dujšebajev je desničar in igra na položaju levega, občasno tudi srednjega, zunanjega igralca. Začel je v šoli Ciudad Reala oziroma Atletica Madrida, nato pa je odšel k Barceloni. Tam je z osemnajstimi leti prišel v člansko zasedbo, kjer pa je ob vseh zvezdnikih dobil malo priložnosti za igro, zato se je odločil iti na kaljenje k Valladolidu, da si pridobi tudi prvoligaške izkušnje.



Odločitev je bila prava, saj je med boljšimi strelci svoje ekipe, sicer pa je Dujšebajev član mladih španskih reprezentanc. Na zadnjem mladinskem evropskem prvenstvu na Danskem je bil z naskokom prvi strelec španske reprezentance, ki je osvojila naslov. Izbran je bil tudi v all-star ekipo prvenstva, hkrati pa je meseca avgusta postal tudi igralec meseca po izboru Evropske rokometne zveze.

"V primeru Daniela gre za igralca z zelo velikim potencialom. To dokazujejo njegove predstave, prav tako pa zadnje evropsko prvenstvo za mladince, kjer je izstopal in bil izbran v najboljšo postavo prvenstva. Je rokometaš, ki se bo po mojem mnenju zelo dobro vklopil v našo ekipo, nas pa seveda vse skupaj čaka še veliko dela, saj je Daniel pri tej starosti bolj na začetku profesionalne kariere. A tega izziva se skupaj veselimo in verjamem, da bomo še naprej tako uspešni kot do sedaj," je ob tem povedal celjski trener Branko Tamše.

Značke: celje, dujšebajev

Članki iz rubrike