Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 04.03.2017 20:03:52

Vijoličastim štajerski derbi spodnjega doma

Rokometaši mariborskega Branika so v tekmi zadnjega kroga prvega dela lige NLB premagali ormoški Jeruzalem z 39:33 (19:16).

* Dvorana Tabor, gledalcev 350, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žibret (Trbovlje).
* Maribor Branik: Leben, Čudič, Pernek, Kapular 5, Rožman, Bogadi 2, Sok 5 (1), Tomič, Hrastnik 7, Leben, Velkavrh 1, Fižuleto 4, Špende 10, Verdinek 1, Stopar 1, Štumpfl 1, Kete 2.
* Jeruzalem Ormož: Balent, Šutalo, Kavčič 1, Petrovič, Ocvirk 6, Čudič 5 (3), Žižek-Cvetko, Zidarič, Žuran 5, Kocbek, Balent, Kosi 5, Ozmec 1, Mesarič 4, Hebar 1, Rajšp 3, Cirar 2.
* Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Jeruzalem Ormož 3 (3).
* Izključitve: Maribor Branik 8, Jeruzalem Ormož 8 minut.
* Rdeči karton: /.



Mariborčani so se že pred zadnjim krogom prvega dela državnega prvenstva zavedali, da so zavoljo številnih "grehov" v tej sezoni zapravili vse možnosti za preboj v končnico za prvaka, kar je bil nekakšen primaren cilj pred začetkom sezone. Ne glede na to so obračun proti Ormožanom odigrali na zadovoljivi ravni in vpisali dvanajsto zmago v sezoni, ki jim je navrgla končno peto mesto po prvem delu državnega prvenstva, medtem ko so Ormožani ostali trdno na sredini prvenstvene lestvice.

Izbranci domačega trenerja Sebastjana Soviča so le v začetku tekme pogledali v tekmečev hrbet (3:4), v nadaljevanju pa "vinarje" imeli v rezultatski oblasti. Že po 23 minutah igre so si priigrali šest golov prednosti (18:12), lepo zalogo v golih pa zadržali vse do konca dvoboja. Gosti so se jim v začetku drugega polčasa približali na dva gola zaostanka (17:19) in jim kljubovali do 45. minute (26:27), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so več pokazali domači rokometaši in na koncu dokaj zanesljivo zmagali.

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Aleksander Špende z desetimi goli, v gostujoči pa Gregor Ocvirk s šestimi zadetki.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike