Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 25.03.2017 20:19:23

Krka - Gorenje Velenje 23:35 (11:15)

Rokometaši Gorenja Velenja so v tekmi 2. kroga končnice za prvaka lige NLB v gosteh premagali Krko s 35:23 (15:11).

* Športna dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Sok, Lah.
* Krka: Nunčič, L. Rašo 6, Jurečič 3, Lavrič 1, Malenšek, Didovič, Okleščen 4, Pršina 1, Tomić, Jakše 1, Udovč, D. Rašo, Brajer, Bezgovšek 1, Matko, Klobčar 6 (5).
* Gorenje Velenje: Baznik, Cehte 1, Medved 4, Haseljić 1, Ovniček 2, Levc 1, Stojnić 2, Toskić 1, Mitrović 2, Potočnik 3, Ferlin 2, Golčar 3, Gams 4, Zaponšek, Nosan, Brumen 9 (5).
* Sedemmetrovke: Krka 6 (5), Gorenje Velenje 5 (5).
* Izključitve: Krka 8 minut, Gorenje Velenje 12 minut.
* Rdeči karton: /.


Velenjčani so v prvem krogu končnice za prvaka na domačem igrišču premagali Riko Ribnico z 29:25, s porazom (22:28) pa so se z gostovanja v Kopru vrnili novomeški rokometaši, ki so pred svojimi navijači želeli presenetiti goste in z zmago morda že danes na petem mestu prehiteti Urbanoscape Loko. Vendar je vse ostalo le pri željah, saj so ob koncu prvega polčasa varovanci trenerja Boruta Plaskana s petimi zaporednimi goli pobegnili domačinom, nato pa v drugem polčasu brez večjih težav to prednost ohranili in prišli še do druge zmage v ligi za prvaka.

Prve minute obračuna v Novem mestu so pripadle domačim rokometašem, ki so povedli z 2:0, nato pa vodili bolj ali manj ves prvi polčas. Veliko zaslug za njihovo vodstvo je imel Mitja Klobčar, ki je bil natančen s strel iz sedmih metrov. Krkaši so v 22. minuti še vodili z 10:8, toda ob izključitvi Kristjana Bezgovška so Velenjčani, ki so v Novem mestu igrali brez poškodovanih Blaža Kleča in Anžeta Ratajca, z goloma Matjaža Brumna in Nika Medveda po daljšem času spet prišli do vodstva (12:11). S tem pa težav za domačo ekipo še ni bilo konec, saj do konca prvih 30 minut niso več zatresli gostujočo mrežo, zato pa so velenjski rokometaši, predvsem po zaslugi Brumna, dosegli še tri gole za plus štiri.

Čeprav je Brumen s svojim sedmim golom na tekmi prednost Velenjčanov na začetku drugega polčasa povečal na pet golov razlike (16:11), se krkaši še niso predali. Grega Okleščen je v 37. minuti zadel za minus dva (16:18), toda sedem minut pozneje je bilo že 24:18 za Gorenje Velenje. Domači trener Mirko Skoko je svoje varovance skušal vrniti z minuto odmora, vendar so tudi po njej prevladovali gostujoči odbojkarji, ki so v šestih minutah dosegli šest golov, prejeli pa le enega, tako da je bila tekma deset minut pred svojim iztekom praktično končana. Visoko vodstvo gostov je skazila huda poškodba kolena Vida Levca, ki so odpeljali v bolnišnico.

V prihodnjem krogu bodo rokometaši Gorenja Velenja v soboto, 1. aprila, gostili Urbanscape Loko, medtem ko bo Krka dan prej gostovala v Ribnici.

Značke: rokomet, doping, moški

Članki iz rubrike