roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika bo tekla na vodik? Vila ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 29.04.2017 21:14:53

Šok za Velenjčane! Praznih rok iz Ribnice

Drago Wernig - TAKA
Rokometaši Rika Ribnice so v 6. krogu končnice za prvaka v ligi NLB premagali Gorenje Velenje s 27:23 (12:9).

Velenjčani se praznih rok vračajo iz dežele suhe robe, po porazu pa so tudi izgubili stik s Celjani v boju za prvaka.

Ribničani so sedem minut potrebovali, da so dosegli prvi gol, po zaostanku 0:2 pa je njihova igra vendarle stekla. V deveti minuti so tekmo postavili na uvodno izhodišče (2:2), v nadaljevanju pa povsem prevzeli pobudo na igrišču in zasenčili favorizirane goste iz Šaleške doline.

Z granitno obrambo so povsem zaustavili velenjski napad, po njihovem vodstvu štirih golov v 22. minuti (9:5) pa gostujočega trenerja Boruta Plaskana prisilili, da je zahteval minuto odmora. Njegovi napotki so obrodili sadove, saj so se tik pred polčasom približali na zadetek (10:9), Ribničani pa so z goloma Jana Puclja in Nika Henigmana na velik odmor vendarle odšli z lepo prednostjo treh golov (12:9).

Velenjčani so odločno odprli drugi polčas in v 38. minuti po golu Roka Ovnička izenačili na 14:14. Domači trener Stojan Gelze, ki je pred kratkim zamenjal Roberta Beguša, je nemudoma zahteval minuto odmora, po njej pa so se gostitelji vrnili na stare tirnice in prevzeli pobudo. V 48. minuti so znova povedli za tri gole (21:18), tri minute kasneje za štiri (23:19), do konca tekme pa niso popustili niti za ped in Velenjčanom odščipnili dragoceni točki v boju za prvaka.


V ribniški ekipi sta po pet golov dosegla Janez Skušek in Jan Grebenc, v velenjski pa je bil najbolj učinkovit Matjaž Brumen s sedmimi zadetki.

Ribniška zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Celje Pivovarno Laško, velenjska pa bo gostila novomeško Krko. Obe tekmi bosta v soboto, 13. maja.

Riko Ribnica - Gorenje Velenje 27:23 (12:9)

ŠC Ribnica, gledalcev 600, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žibret (Trbovlje).
Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 1 (1), Fink 2, Grebenc 5, Knavs 3, Henigman 2, Skušek 5 (1), Pucelj 3, Pahulje, Nosan 3, Kovačič 2, Kljun, Setnikar, Kulenović 1, Košmrlj.
Gorenje Velenje: Ferlin 1, Zaponšek, Baznik, Cehte 2, Medved 3 (3), Haseljić, Ovniček 4, Stojnić, Toskić 1, Mitrović 3, Potočnik, Golčar 2, Mazej, Gams, Nosan, Brumen 7 (3).
Sedemmetrovke: Riko Ribnica 2 (2), Gorenje Velenje 7 (6).
Izključitve: Riko Ribnica 10, Gorenje Velenje 14 minut.
Rdeči karton: Toskić (56).

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike