evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 25.05.2017 11:16:50

Gorenje zaokrožil igralski mozaik

fb
Ekipa Gorenja Velenja je dobila zadnjo predvideno okrepitev za novo sezono. Poleti se bo moštvu iz Šaleške doline pridružil 27-letni hrvaški desni zunanji rokometaš Robert Markotić, ki je s klubom sklenil enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

Pred Markotićem je bodoči trener Gorenja Velenja Željko Babić na svoj seznam dodal že dve okrepitvi - slovenskega rokometnega asa Jana Grebenca ter Črnogorca Žarka Pejovića.


Najnovejša okrepitev velenjskega moštva sicer prihaja iz mesta Djakovo z vzhoda Hrvaške, kjer je tudi začel svojo športno pot. Z 18 leti ga je pot vodila k ekipi Nexe Našice, kjer je ostal pet sezon, v sezoni 2013/14 pa s trenerjem Babićem združil moči pri beloruskem Meškovu. Klub iz Bresta je tedaj osvojil obe domači lovoriki. Za tem je po leto dni branil še barve francoskega prvoligaša PAUC-a ter norveškega Arendala, v tej sezoni pa je bil član Maccabija iz Rishona Leziona, s katerim je postal izraelski prvak.

"Tako Pejović kot Markotić sta že izbor novega trenerja, oba sta z njim že sodelovala in tako kot Grebenc bila na vrhu seznama njegovih želja. Markotić lepo zaokrožuje igralski mozaik v naslednji sezoni, v kateri bo klub meril na oba slovenska naslova, tako v državnem prvenstvu kot v pokalu, hkrati pa bomo naredili vse, da pustimo pečat tudi v Evropi in v ligi Seha," pravi direktor kluba Matej Avanzo.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike