sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 21.10.2014 09:20:14

Kakovost ni bila nikoli sporna

Nikola Miljković
"Nekih pretresljivih imen na spisku ni, saj jih tudi ne more biti, je pa novo staro ime Klemen Cehte. Pa da ne bo videti, kot da je notri le zato, ker je Nenad Bilbija poškodovan. Ne, v Franciji igra kakovostno in mislim, da je igralec, ki lahko pomaga in prinese dodano vrednost tej reprezentanci," je vnovičen vpoklic 28-letnega Cehteta pokomentiral selektor Boris Denić.

Dolgo ga ni bilo zraven, skoraj dve leti, tudi pred tem pa bi težko rekli, da je bil standarden, o čemer navsezadnje govori "le" 23 nastopov v dresu z državnim grbom pri 28 letih. Malo glede na nesporno kakovost, a ta za razliko od česa drugega tako ali tako nikoli ni bila sporna.

Bilo je leta 2010, ko je nazadnje zaigral za Slovenijo, in bilo je v oktobru 2012, ko je bil nazadnje poklican na priprave. Ko je na predvečer tekme z Romunijo zaradi nikoli docela pojasnjenih razlogov zapustil reprezentančni tabor. Uradna obrazložitev je bila poškodba hrbta, v rokometnih kuloarjih pa se je takrat govorilo predvsem, da se ni znal/mogel vklopiti v moštvo. In od takrat je bil na stranskem tiru, zdaj se mu ponuja še ena priložnost.

Da bi reprezentanci prav prišel, bržkone ni treba pisati. Ko oziroma če je pravi, je vsekakor lahko dodana vrednost, sploh zdaj, ko Nenad Bilbija še lep čas ne bo v polnem pogonu in je nastop Boruta Mačkovška zaradi težav s kolenom pod velikim vprašajem. Kakovost kot že rečeno nikoli ni bila sporna, po drugi strani se ga je zaradi nekaterih kapric in odločitev oprijel sloves problematičnega fanta.

752-28-cehte (obrez)

NOKA IN AIX

Potem ko ga je marca premamil šelest bankovcev iz Katarja (za Sportal je celo namignil, da se spogleduje z dresom tamkajšnje reprezentance) in je Gorenje na predvečer zaključka sezone pustil na cedilu, se je poleti preselil na jug Francije, v vrste Aixa. Pod vodstvom starega mačka Zvonimirja Serdarušića igra veliko in igra dobro, v močnem francoskem prvenstvu zabija v povprečju debelih pet golov na tekmo, ko ima dan, gre lahko, kot denimo proti Saint Raphaelu, tudi prek desetice.

Tujina ga je najbrž izklesala oziroma v marsikaterem pogledu spremenila in zdaj je znova zraven. "Bomo videli, ko bo prišel, vnaprej ne morem soditi. Seveda si želim, da bi postal z glavo in razmišljanjem čim prej del te ekipe, v nasprotnem primeru mi bo res žal. Klemen je namreč igralec, ki spada zraven, zagotovo si zasluži, da dobi še eno priložnost. Zdaj, ko je v francoski ligi in iz tedna v teden igra močne tekme, se je v njegovem razmišljanju marsikaj spremenilo," je na temo Cehte še dodal selektor.

Članki iz rubrike