sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

ru
ru
0 10.06.2015 20:07:51

Selektor Vujović po krstnem nastopu: Gradimo večjo hišo

Grega Wernig
Slovenija je dosegla tretjo zmago v kvalifikacijskem ciklusu in se že veselila jubilejnega desetega nastopa na evropskem prvenstvu, ki bo med 17. in 31. januarjem prihodnje leto na Poljskem.

"Zame je bil to krstni nastop, pa tudi moji fantje so imeli v podzavesti, da si lahko z današnjo zmago v Prešovu izborijo nastop na Poljskem. Prepričan sem, da bi Slovenija slavila tudi v primeru, če bi jo vodil Boris Denić, morda bi bila njena zmaga v tem primeru še bolj prepričljiva. Če sem iskren, o Slovakih nismo razmišljali, gradimo nekakšno 'večjo hišo' in gledamo v prihodnost. Pred današnjo tekmo sem si ogledal nekaj posnetkov slovaške reprezentance, a svoje ekipe zavoljo razlike v kakovosti nisem hotel obremenjevati z njo, pa tudi nisem tip trenerja, ki bi se ure in ure ukvarjal z analizo tekmečeve igre. Slovenija ima kakovost, da razmišlja le o sebi, drugi pa naj se ukvarjajo z našo igro," je po svojem prvem nastopu na klopi Slovenije povedal Veselin Vujović.

Še en debitant v slovenski izbrani vrsti Miha Zarabec je priznal, da je bil pred tekmo nekoliko napet, na svojem prvencu pa je dosegel dva gola. "Moram reči, da sem bil malo napet, ko sem čakal na to priložnost. Če ne bi vstopil v igro, bi bil vseeno izredno zadovoljen, ker sem lahko zraven. Mislim, da se imam še veliko naučiti in reprezentanca je pravo okolje za kaj takega, saj se lahko tu veliko naučim. Nov sistem igre nam leži, igramo veliko lepše in hitreje, užitek nas je gledati. Čaka pa nas še veliko dela, moramo odpraviti še veliko stvari, tako v obrambi kot v napadu. Ko bomo to sestavili košček po košček, bo slika kar lepa in sam se že veselim prihodnjih tekem," je bil nasmejan Zarabec. 

luka zvizej ap
Arsen Perić


V pričakovanju tekme z Latvijci pa je bil s prikazanim zadovoljen tudi izkušeni Luka Žvižej, ki se zaveda, da ima ekipa še rezerve: "Imeli smo več ciljev to tekmo, mislim da smo večino izpolnili. Imeli smo nadzor nad igro, zmaga ni bila vprašljiva. Prikazali smo dobro igro v obrambi in dokaj v redu v napadu, najbolj pomembno je, da smo tekmo zanesljivo dobili, pokazali dobre stvari. Bilo je tudi nekaj tistih, ki jih moramo še popraviti, na kar smo bili opozorjeni. V celoti gledano se je treba čim prej spočiti, vrniti domov in se pripraviti za Latvijce, s to tekmo pa smo lahko zadovoljni."

Članki iz rubrike