bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 19.01.2015 10:39:08

Škof: V glavi se mi vrti 52. minuta iz Velenja

Slavko Kolar
Poleg neusmiljenega eksekutorja Dragana Gajića je bil Brežičan junak sobotne tekme.

Gajić je zabil petnajst golov, Škof je zaustavil petnajst strelov ter zanesljivo dobil interni dvoboj z beloruskima vratarjema. Danes ga čaka v tem pogledu neprimerno težje delo, na drugi strani bosta namreč vrstnika Šarić in Stojanović.

GORAZD ŠKOF

gorazd skof

Rojen: 1. 6. 1977 (Brežice)
Igralno mesto: vratar
Klub: Nantes (Fra)

Če se za začetek še enkrat ozremo na sobotno tekmo, bila sta to dva različna polčasa?
Prvi je bil res fantastičen, ampak rokomet se igra šestdeset minut in mogoče mi je po tej strani malo žal, da nismo zmagali z večjo razliko. Sicer pa niti ni pomembno, dve točki sta tu, razigrali smo se, vidi se, da se dvigujemo, imamo tudi štiri točke, imamo mir.

Je bila tekma iz Stožic še vedno nekje v podzavesti?
V zadnjem času so bili to hudi boji. Pogosto se srečujemo, v Španiji smo zmagali za gol, potem so nam vzeli evropsko prvenstvo, danes smo zmagali mi. Tekma ni odločala o praktično ničemer razen seveda o točkah, ki so za vsakogar dobrodošle, morda še toliko bolj zanje, saj so dan pred tem izgubili s Španci. Je pa res neko dodatno rivalstvo, morda tudi ali predvsem zaradi Rutenke, ki je nekoč igral za nas. Kakorkoli že, razpored nam gre na roko, počasi se dvigujemo, vsi smo ostali zdravi, sledi dan počitka, kar je dobro, da se lahko pripravimo na zanimivo tekmo s Katarci. Da vidimo, kaj vse so kupili in kako je to strokovnjak, kot je Rivera, povezal v celoto.

Med drugim so kupili tudi Šarića in Stojanovića.
Res je, gre za vratarski par z veliko izkušnjami, eden brani v Španiji, drugi je branil v Nemčiji. Tu so se res dobro okrepili, veliko upov polagajo v Danijela in Gorana, verjetno tudi njun selektor vsako tekmo pričakuje 15 obramb. Zanimiv dvoboj bo, midva s Primožem drživa kontinuiteto, da se približujeva vratarjem, ki so na nasprotni strani, ali da sva celo boljša. Glede tega smo lahko mirni.

Se bojite sodniškega vetra v katarska jadra?
Niti ne, sem že star, za nameček po navadi pravico delijo sodniki, ki ne govorijo angleško, tako da se s tem ne obremenjujem oziroma s tem ne izgubljam časa. Seveda bo kakšna sumljiva žoga piskana v korist rdečih, a če bomo igrali dobro obrambo, nam ne morejo toliko vzeti. Ponoviti moramo igro iz prvega polčasa sobotne tekme, dobro obrambo, kjer imamo širino, ter hitre protinapade in polprotinapade.

Vprašali smo Šarića, vprašali bomo vas. Ali so olimpijske igre v Riu zadnji cilj v karieri?
Zagotovo, enkrat sem bil poškodovan, drugič pa nisem bil v kadru. V glavi se mi vseskozi vrti film iz Velenja in 52. minuta tekme z Madžarsko, ko smo začeli pohod proti SP. Zdaj smo tu in na nas je, da si izborimo vozovnico za Rio. Da, to je zadnja destinacija moje reprezentančne poti. Seveda če bom pripravljen in zmožen, če pa ne, je v ozadju dovolj dobrih vratarjev, sam se nikoli ne silim naprej. Če pa bom v takšni formi, kot sem zdaj, pa seveda lahko grem tudi v Rio.

Članki iz rubrike