evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA/ru
STA/ru
0 20.01.2015 11:42:54

Špiler: Manjkajo streli od daleč

Slavko Kolar
David Špiler že dolgo velja za najbolj vsestranskega rokometaša v slovenski izbrani vrsti.

Na klubski ravni, bodisi v Celju, Zagrebu ali Brestu, je igral na "svojem" položaju srednjega zunanjega igralca, v izbrani vrsti pa si z Luko Žvižejem deli položaj na levem krilu, a oba največ dela opravita v obrambi.


"Dva, morda tri tedne časa sem imel, da se privadim na mesto krilnega igralca. Na klubski ravni ne igram na tem položaju, nazadnje sem ga v mladinskih časih. Borim se po svojih najboljših močeh, predvsem pri obrambnih nalogah skušam izkoristiti minute, ki mi jih nakloni selektor. V napadu poskušam zabiti gol, čeprav je pogled proti vratom s krilnega povsem drugačen kot z zunanjega položaja. Ni mi lahko, a se trudim in še se bom," je dejal 32-letni Špiler, ki je pred dvema letoma zaradi poškodbe izpustil SP v Španiji, ko je Slovenija osvojila četrto mesto.

"Nikoli se ne oziram nazaj, vedno gledam naprej. Zame in moje soigralce je največja motivacija nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Verjamem, da se bomo prebili do Brazilije, to bi bil izjemen povzetek naše reprezentančne kariere," je v zvezi s tem dejal Špiler.

"V Dohi smo malce hendikepirani v napadu, manjkajo predvsem streli od daleč. Če ne igramo dobre obrambe in naše prepoznavne hitre in kombinatorne igre s številnimi nasprotnimi pol(protinapadi), potem smo hitro v težavah, kar je dokazala tekma proti Katarju," je dejal Špiler.

Slovenija je premagala Čile in Belorusijo ter izgubila proti gostitelju Katarju, v skupinskem delu sta pred njo še tekmi z Brazilijo in Španijo. "Na svetovnem prvenstvu nimamo veliko časa, enostavno gremo iz tekme v tekmo in največ poudarka namenimo naslednjemu tekmecu, čeravno si v hotelski sobi ogledamo tudi krajše posnetke tekem naših naslednjih tekmecev. O španski izbrani vrsti ni treba izgubljati besed, je aktualni svetovni prvak. Brazilija? Resna ekipa," je še na koncu dodal Špiler.

Članki iz rubrike