nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 27.01.2015 09:00:10

Zorman: Dobronamerne kritike vedno dobrodošle

Slavko Kolar
Dan potem, po prespani noči, ni umaknil besed, še manj se je opravičeval, morda je le malce potegnil ročno oziroma obrazložil, zakaj je po uvrstitvi v četrtfinale na njemu lasten način poslal sporočilo tako imenovanim 'kavč strokovnjakom' v domovino.

Le stavek ali dva, ki pa sta povzročila pravi mali vihar. "Tega sicer ne mislim pogrevati, a rad bi obrazložil, zakaj je do tega prišlo. Ne mislim se ukvarjati z negativnimi stvarmi, tega navsezadnje ne bomo nikoli ne rešili ne spremenili, a kot kapetan ekipe mislim, da se je bilo končno treba odzvati. Dobronamerne kritike so vedno dobrodošle, a ogromno kritik je bilo zlonamernih in ekipo je bilo treba zaščititi," se je včeraj še enkrat ozrl na svoj izpad v mešani coni neposredno po tekmi z Makedonijo. Pravi, da se ga vsi ti zapisi v medijih, na svetovnem spletu ter takšnih ali drugačnih družabnih omrežjih pri trideset in še nekaj letih ne dotaknejo več, niti jih ne prebira, vseeno pa na neki način prej ali slej pridejo do reprezentance, negativno pa bojda vplivajo predvsem na mlajše soigralce. "Sam se ne ukvarjam s tem, malce sem že prestar za te neumnosti, doma imam družino, otroke in se raje ukvarjam z njimi kot s prebiranjem različnih forumov. A stvari vseeno pridejo do tebe z različnih strani in potem to lebdi, ostane v zraku, ozračje se naelektri. In to vpliva na fante, na ekipo. Zdaj se denimo spet številni spotikajo ob to, koga smo premagali. Da je Makedonija rokometni nihče, če pa bi izgubili, bi bili seveda, po domače povedano, največji dreki na svetu. O tem nima več smisla izgubljati besed, pomembno je, da smo pokazali karakter, mislim, da smo odigrali dobro partijo, zdaj je pred nami Francija. No, zdaj že spet pišejo, kako nam bodo Francozi dali vetra. Večni negativizem. Saj se lahko zgodi, da nas bodo Francozi raztrgali, a borili se bomo do zadnjega atoma moči in tega nam ne more nihče očitati."

O jezikovi juhi Bombaču
"Sami imate družine in veste, da se sem in tja skregate med sabo, pa ste morda samo štirje v družini, kako se potem ne bomo mi, ki nas je dvajset. Malo nam ne gre, pa smo nervozni, dolgo smo skupaj in seveda pride do nesoglasij, a vedno jih bomo reševali med sabo v slačilnici. Bombaču sem se opravičil pred vso ekipo, ker je delovalo tako, kot je, ampak enostavno mi je počil film. To so normalne stvari v življenju neke ekipe, ne le naše. Od mene ali pa od kogarkoli od mojih soigralcev nikoli niste slišali, da bi pljuval po soigralcu. To je največja odlika te reprezentance, da kar imamo med sabo, ostaja v garderobi."

Za konec nekajminutnega bolj kot ne monologa je še enkrat poudaril, da kritike kot take niso nikakršen problem. "Saj se tudi sami zavedamo, da ni umiranja v lepoti, da še nismo odigrali tekme, kot jo znamo, tudi proti Makedoniji ni bilo vrhunsko. Seveda bi želeli, da bi igrali atraktivno, da bi igrali kot v Španiji. Veliko težav smo imeli, niti en dan med pripravami nismo bili kompletni, a to ne govorim v izgovor. Nikoli ne bežimo od kritik, kot kapetan sem vedno vzel vse na svoja ramena in vedno bom. A najlažje je biti doma, sedeti in pametovati. Zahvaljujem se tistim, ki so prišli, zahvaljujem se tudi tistim, ki so doma in resnično držijo pesti za nas. Vem pa, da je veliko tudi privoščljivcev. To je naš problem, že tako smo majhni, in namesto da bi držali skupaj ... Obregnili so se tudi ob kolektivne športe, a mislim, da so prav kolektivni športi naredili največ za promocijo te države."

Članki iz rubrike