Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 23.05.2016 16:25:04

Rokometašice so se zbrale v Zrečah

Uroš Bregar
alesfevzer.com
Ženska članska rokometna reprezentanca se je zbrala v Zrečah, kjer bo začela priprave na zadnji cikel priprav na evropsko prvenstvo 2016. Selektor Uroš Bregar je zbral 15 deklet, zaradi klubskih obveznosti pa se bosta konec tedna pridružili še Barbara Lazović in Ana Gros.

Cikel, ki odloča o uvrstitvi na evropsko prvenstvo decembra na Švedskem, bo izpustila mlada Tjaša Stanko, ki jo čakajo maturitetni izpiti.

Slovenke bodo prvi teden trenirale v zreški dvorani, v zadnjih dneh pa tudi v dvorani Golovec, v Celju, kjer bo 1. junija, ob 18.00, tekma s Hrvaško, vodilno ekipo skupine 4.

"Veseli me, da smo se lahko zbrali slabih deset dni pred prvo tekmo zadnjega cikla kvalifikacij, čeprav trenutno še ne moremo računati na Barbaro Lazović in Ano Gros, desni zunanji igralki, ki se nam bosta pridružili konec tedna, zaradi česar smo poklicali tudi mlado Dominiko Mrmolja. V tem ciklu bo manjkala Tjaša Stanko, ki je na zadnjih dveh tekmah že imela večjo vlogo in je v formi, a ima žal maturitetne obveznosti. Misli so trenutno usmerjene zgolj na tekmo s Hrvaško, o Črni gori bomo razmišljali pozneje. Verjamem, da je zanimanje za tekmo v Celju precejšnje, saj je kar nekaj reprezentantk s Štajerske, zato upam, da bo dvorana polna in že zdaj vabim vse navijače, da se nam pridružijo in nas podprejo na izjemno pomembni tekmi," je dejal Bregar.



Slovenke bodo drugo kvalifikacijsko tekmo v tem ciklu igrale 5. junija ob 20.00 v Bijelem Polju proti Črni gori. Na lestvici vodi Hrvaška s šestimi točkami, prav toliko jih ima Črna gora, Slovenija je tretja s štirimi točkami, Makedonija pa je še brez točk.

Na evropsko prvenstvo na Švedskem, ki bo med 4. in 18. decembrom, bosta napredovali najboljši reprezentanci kvalifikacijske skupine ter najboljša tretjeuvrščena izbrana vrsta iz vseh skupin.


seznam slovenije

Ines Amon (Velenje), Polona Barič (Krim Mercator), Katja Čerenjak (Zelene doline Žalec), Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Ana Gros (Metz), Neli Irman (Budućnost), Nina Jeriček (Nimes), Lea Krajnc (Zagorje), Lina Krhlikar (Frisch Auf Göppingen), Barbara Lazović (Vardar Skopje), Miša Marinček (Krim Mercator), Tamara Mavsar (Krim Mercator), Dominika Mrmolja (Krka), Ana Petrinja (Frisch Auf Göppingen), Sergeja Stefanišin (Krim Mercator), Maja Šon (Nimes), Branka Zec (Vulkan Ladies Ug)

Članki iz rubrike