franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
0 11.06.2016 17:38:21

Z odličnim drugim polčasom do lepe prednosti

Grega Wernig
Slovenska moška reprezentanca je na prvi kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2017 v Celju premagala Norveško.

Končni rezultat je bil 24:18 (10:8), kar pomeni, da bodo varovanci selektorja Veselina Vujovića na povratno tekmo, ki v sredo ob 19. uri v Stavangerju, odpravili s šestimi goli prednosti.

Domačini so po zaslugi odlične igre v drugem polčasu opravili prvi del naloge na poti na svetovno prvenstvo 2017 v Franciji. Slovenija je Norveško v desetem medsebojnem dvoboju premagala petič.

slovenija norveska 2 gw
Grega Wernig
Selektor Vujović na prvi tekmi ni računal na kapetana Uroša Zormana, Vida Kavtičnika, Gašperja Marguča, Maria Šoštariča ter vratarsko trojico Urh Kastelic, Matevž Skok in Primož Prošt. Prvič sta slovenski dres oblekla Blaž Janc in Nik Henigman, ki sta upravičila zaupanje.

Uvodne minute so minile v znamenju trde obrambe na obeh straneh ter nekaterih napak, zato so gledalci prvi gol videli šele v sedmi minuti, ko je sedemmetrovko izkoristil Jure Dolenec.

Reprezentanci sta v nadaljevanju še naprej vztrajali pri trdi obrambi, kakšen gol sta preprečila tudi oba vratarja ali okvir gola, gosti pa so šele v 17. minuti prvič na tekmi povedli, ko je bilo 4:3. Hitro je izid poravnal Janc, za katerega je bil to prvi gol za Slovenijo.

vujovic gw
Grega Wernig
Po nekaj bolj bledih minutah za Slovenijo sta domačim nove energije dala Jure Dolenec in Marko Bezjak, ki sta v 26. minuti izpeljala atraktivno akcijo za 8:7. Norvežani so zadeli za 8:8, ko je z levega krila zadel Kristian Björnsen, čeprav je Vujović Miho Zarabca in Vida Poteka dolgo opozarjal, naj mu zapreta prostor. Slovenci so nato strnili vrste, kar jim je prineslo dva gola prednosti za drugi polčas.

Začetek drugega polčasa je bil v znamenju obeh debitantov v slovenski vrsti. Najprej je dva gola zapored dal Janc, zatem še Nik Henigman, ki je v igro vstopil v 35. minuti, dvakrat pa zadel z lepima streloma z razdalje. Slovenska mladeniča nista popuščala, vsak sta do 42. minute zadela še po enkrat, takrat pa je semafor kazal 17:13.

dolenec gw
Grega Wernig
Sredi drugega polčasa se je Sloveniji ustavilo, kar so Skandinavci izkoristili in se približali na dva gola zaostanka (15:17). A ne za dolgo, saj je najprej Dean Bombač s sedmih metrov zadel za +3, Janc iz protinapada za 19:15, ko je na noge stopil Zlatorog, pa je Dolenec prednost povišal še za gol.

Ko Sloveniji ni šlo v napadu, je dve obrambi zbral Urban Lesjak, po drugi pa je Darko Cingesar prekinil krajšo strelsko sušo. A se je ta nadaljevala. Domačini niso našli poti žogi v norveški gol, na drugi strani pa so gosti počasi topili zaostanek; v 53. minuti je bilo 21:18.

V končnici tekme so Vujovićevi izbranci tudi po zaslugi glasne celjske dvorane pokazali, kdo je gospodar na igrišču in brez težav zadržali še zadnje norveške nalete.

Prvi strelec tekme je bil Janc s šestimi goli, za Norveško je petkrat zadel Björnsen.

Slovenija - Norveška 24:18 (10:8)

* Dvorana Zlatorog. 3400 gledalcev. Sodnika: Brunovsky in Canda (oba Slovaška).
* Slovenija: Blagotinšek 3, Henigman 3, Janc 6 (1), Dolenec 3 (1), Škof, Cingesar 1, Skube 1, Poteko, Miklavčič, Gaber, Bezjak 2, Razgor, Zarabec 2 (1), Bombač 3 (2), Mlakar, Lesjak.
* Norveška: Barthold, Sagosen 2, Kristensen, Hykkerud 2, Myrhol 2, Överby, Erevik, Rambo, Tönnesen 2 (1), Joendal, Björnsen 5, Sörheim, O'Sullivan 2, Johannessen 1, Bergerud, Hansen 2.
* Sedemmetrovke: Slovenija 10 (5), Norveška 1 (1).
* Izključitve: Slovenija 10, Norveška 14 minut.
* Rdeč karton: /.

Članki iz rubrike