Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.07.2016 11:57:45

Slovenski rokometaši v Zrečah nadaljujejo olimpijske priprave

Grega Wernig
Slovenski rokometaši po krajšem premoru nadaljujejo priprave na svoj tretji nastop na olimpijskem turnirju, po Sydneyju 2000 in Atenah 2004 tokrat pod taktirko Veselina Vujovića v Riu de Janeiru. Po kondicijskem delu na Rogli so se zdaj preselili v Zreče, konec tedna pa jih čakata prvi pripravljalni preizkušnji s Tunizijo.

Priprave nadaljuje vseh 19 rokometašev, ki so že bili na Rogli, črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi pa veseli, da je z zdravstvenim kartonom vse v najlepšem redu. Potem ko so v prvem sklopu delali predvsem na fizični pripravi, se bodo zdaj skušali pripraviti na nekatera nova pravila v rokometni igri, predvsem na igro z vratarjem kot igralcem več.

"Videli bomo, v kakšni smeri se bo to razvilo. Neverjetno je, da je svetovna rokometna zveza dovolila, da se na olimpijskem turnirju igra po novih pravilih, ne da bi to kjerkoli prej preizkusili. Absurdno je, da smo edini šport, v katerem bo ekipa igrala v napadu z igralcem več. V košarki še nisem videl, da bi igrali šest na pet, pri nas pa se to lahko zgodi," je bil kritičen do odločitve IHF Vujović.

Sicer pa jih že v soboto in nedeljo čakata prvi pripravljalni tekmi s Tunizijo v Mariboru in Trbovljah, kjer bo selektor dal priložnost vsem igralcem in počasi določil štirinajsterico potnikov v Brazilijo. Kot je dejal, bo to zanj zelo težka odločitev, saj se vsi borijo za mesto v ekipi na največjem športnem dogodku v življenju vsakega športnika.

Vujović je napovedal, da bo seznam potnikov najverjetneje objavil po prvi ali drugi pripravljalni tekmi s Hrvaško, ki ju bodo odigrali 22. julija v Kopru in 26. julija v Opatiji. Ob tem je dodal, da vse, ki bodo odpotovali v Rio, čaka ne le čast, pač pa tudi velika odgovornost, saj ne smejo biti le srečni, da so se na tekmovanje uvrstili, pač pa morajo tam narediti najboljši možen rezultat. Njegov osebni cilj in sanje so sicer polfinale.


Ob Tunizijcih in Hrvatih jih ob prihodu v Rio 4. avgusta čaka še generalka z Danci, selektor pa je dejal, da izbor tekmecev ni sestavljen naključno, pač pa bodo skušali preizkusiti svojo moč proti afriškemu, evropskemu in skandinavskemu stilu rokometne igre, s čimer bodo pokrili približno vse, kar jih čaka na olimpijskem turnirju.

Za reprezentante, ki jih v Braziliji v predtekmovanju čakajo dvoboji z Egipčani, Brazilci, Švedi, Nemci in Poljaki, bo drugi del priprav veliko bolj prijazen, saj se bodo končno srečali z žogo. Premor jim je po besedah rokometaša Celja Mihe Zarabca prišel zelo prav, zdaj pa so osredotočeni na Rio.

"Čaka nas še ogromno dela in na to smo pripravljeni. Če bomo zbrani, dovolj spočiti in brez poškodb, nam lahko uspe tudi kaj velikega. Poskusili bomo dokazati, da smo na turnir prišli zasluženo in zakaj nam ne bi enkrat uspelo. Imamo vso kakovost za to, da nam uspe, zato komaj čakam, da se olimpijski turnir začne," je dejal Zarabec.

Njegov dosedanji klubski kolega Blaž Blagotinšek, ki se v novi sezoni seli v madžarski Veszprem, je prav tako dejal, da bo zdaj poudarek bolj na uigravanju in taktiki. "Olimpijske igre so za vse športnike nek spektakel, največ, kar lahko dosežeš in sanjaš, zato si želim kar najboljše uvrstitve," pravi Blagotinšek in opozarja na to, da se je na vsakem treningu potrebno boriti maksimalno, saj seznam igralcev za Rio še ni določen.

Slovenska izbrana vrsta bo drugi del priprav zaključila 19. julija, po dveh dneh premora pa bodo s tretjim nadaljevali med 21. julijem in 1. avgustom v Kozini. Na prizorišče olimpijskih iger se bodo napotili 1. avgusta.

Značke: slovenija, rio, priprave

Članki iz rubrike