Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.07.2016 22:32:46

Zadnji test pred OI slovenski rokometaši sklenili s tesnim porazom

Drago Wernig - Taka
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na predzadnji pripravljalni tekmi za olimpijske igre v Rio de Janeiru v Opatiji izgubila s Hrvaško z 20:22 (9:13)

Svojo zadnjo tekmo pred začetkom olimpijskih iger bo igrala na prizorišču olimpijskih iger, ko se bo 4. avgusta pomerila z Dansko.

Selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović je na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom v Braziliji na tribuni pustil Uroša Zormana, Jureta Dolenca in Gorazda Škofa.

Domača izbrana vrsta je na odmor odšla s štirimi goli prednosti, takoj na začetku drugega polčasa je povedla s 14:9, vodila je tudi s 18:13. V 53. minuti so slovenski rokometaši z golom Darka Cingesarja izid izenačili (19:19), v končnici pa je hrvaška izbrana vrsta preko Domagoja Duvnjaka prišla do zmage.

"Zagotovo je bil na tej tekmi rezultat pomemben, a če bi bila to najpomembnejša stvar, ne bi na klopi pustil Zormana, Dolenca in Škofa. Želel sem dati priložnost mlajšim igralcem, ki potrebujejo izkušnje s takih tekem. Tekma ni izgledala tako slabo, čeprav nisem zadovoljen z igro, predvsem ne z osredotočenostjo v trenutkih, ko se je dvoboj odločal. Mislim, da smo naredili nekaj napak, ki jih igralci take kakovosti ne bi smeli delati, a v vsakem primeru smo še en korak dalje proti olimpijskim igram. Tako v Kopru kot v Opatiji smo zelo izenačeno igrali z reprezentanco, za katero vsi pravijo, da se bo borila za medalje, tako da bi se morali tudi mi, ampak gremo korak za korakom. Ne čutimo nobenega pritiska, a vsaka visoka uvrstitev bo zelo dobrodošla," je po tekmi povedal selektor Slovenije Veselin Vujović.

Medtem ko je hrvaški selektor Željko Babić že določil seznam rokometašev, ki bodo igrali na olimpijskih igrah, bo Vujović to storil predvidoma do konca tedna. Takrat bo znano, katerih 15 igralcev ob dveh rezervah bo 1. avgusta odšlo v Rio de Janeiro. S trenutnega seznama bosta doma ostala dva rokometaša.

rok-slo-tun   5423 dw
Drago Wernig - Taka

Članki iz rubrike