Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ru
ru
0 18.08.2016 08:15:36

Poljaki izločili Hrvate, v polfinalu nad slovenske krvnike

Reuters
Moški olimpijski rokometni turnir v Rio de Janeiru je dobil še zadnjega polfinalista. Po branilki naslova Franciji, Nemčiji in Danski si je preboj med najboljše štiri zagotovila še Poljska.

Francozi so v prvem četrtfinalu s 34:27 izločili gostitelje Brazilce, ti so se sicer v prvem polčasu dobro upirali favoriziranim galskim petelinom, a v nadaljevanju morali priznati premoč kakovostnejšim in močnejšim tekmecem, in potrdili kandidaturo za novo zlato odličje na OI. Michael Guigou je bil prvi strelec Francozov z osmimi zadetki, enega manj je prispeval Daniel Narcisse. Pri Brazilcih je osem golov dosegel Alexandro Pozzer.

Lažje delo kot Francozi so imeli Nemci, ki so kar za 12 zadetkov odpravili Katarce. Prvi polčas so dobili za štiri zadetke, v nadaljevanju pa povišali ritem in hitro prišli do razlike, ki je tekmecem onemogočila kakršnekoli upe po ugodnem razpletu. Uwe Gensheimer, Tobias Reichmann in Fabian Wiede so bili s po petimi zadetki najboljši pri Nemcih, pri azijskem predstavniku pa je z devetimi goli prednjačil Rafael Capote.


Obračun Danske in Slovenije se je prav tako hitro obrnil na eno stran. Na žalost slovenskih navijačev na dansko, ki se je veselila s 37:30. Slaba igra izbrancev Veselina Vujovića, predvsem v obrambi, je Skandinavcem dovolila lahke zadetke in visoko prednost že kmalu po začetku drugega polčasa. Marko Bezjak in Blaž Janc sta za Slovenijo dosegla po šest golov, pri Dancih sta z osmimi blestela Lasse Svan in Mikkel Hansen.

Poljaki pa so razžalostili naše južne sosede Hrvate, branilce brona iz Londona. Premagali so jih s 27:30. Poljaki so namere po napredovanju pokazali že v drugi polovici prvega polčasa, ko so vodili tudi že za pet golov. V drugem polčasu so Poljaki povišali prednost tudi že na šest zadetkov, a so se Hrvati nato zbrali in začeli nižati zaostanek, ujeli pa so jih v 53. minuti pri 25:25. V končnici pa se niso znašli, k temu je pripomoglo tudi nekaj izključitev, tako da je bilo minuto in pol pred koncem po zadetku Kamila Syprzaka za 28:26 jasno, kdo bo polfinalist. Pri Poljakih je sicer izstopal Karol Bielecki z 12 zadetki, pri Hrvatih sta jih Ivan Čupić in Luka Stepančić dosegla po sedem.

Polfinalni tekmi bosta v petek, para pa sta Francija - Nemčija in Danska - Poljska.

Značke: rio, rokomet, poljska

Članki iz rubrike