Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.08.2016 07:42:04

Francozinje in Rusinje za rokometno zlato v Riu

vszi
Rokometašice Francije in Rusije so finalistke olimpijskih iger v Rio de Janeiru.

Francozinje so v polfinalu s 24:23 premagale Nizozemsko, Rusinje pa so po podaljšku s 38:37 izločile branilke naslova Norvežanke. Finale bo v soboto ob 22.30, tekma za tretje mesto pa štiri ure prej.

Rokometašice Francije so se prvič v zgodovini uvrstile v finale olimpijskega turnirja. Francozinje so doslej le enkrat igrale v polfinalu na olimpijskih igrah, 2004 v Atenah, ko so se morale na koncu zadovoljiti s četrtim mestom.

Francozinje so se že v polfinale uvrstile po dramatični zmagi proti Španiji, ko so v zadnjih treh minutah rednega dela nadoknadile tri zadetke zaostanka in nato zmagale po podaljšku, tudi proti Nizozemkam pa so imele precej sreče. V zadnjem napadu oziroma sekundah so tekmice, ki so imele igralko več na terenu, zadele vratnico.


Pri Franciji je bila s sedmimi zadetki najboljša nekdanja igralka Krima Mercatorja Allison Pineau, Alexandra Lacrabere je dala enega manj. Pri Nizozemkah je z osmimi goli izstopala Laura van der Heijden.

V finalu bodo ob Francozinjah še Rusinje. Tekma z Norveško je bila precej izenačena, nobena ekipa si ni priigrala več kot treh zadetkov prednosti, večino časa pa so bile v vodstvu Rusinje, ki so jih Norvežanke lovile in večkrat tudi ujele. Nazadnje 39 sekund pred koncem po golu Amande Kurtović.

Nato pa sta na vsaki strani zadeli še Jekaterina Ilina in Heidi Loke, slednja štiri sekunde pred iztekom rednega dela, kar je pomenilo podaljšek. Tudi v tem sta bili ekipi bolj ali manj ves čas poravnani, Norvežanke pa so bile tiste, ki so spet lovile tekmice.

Do 37:37 je šlo, nato pa je pri Rusinjah Ilina znova zadela s sedmih metrov za 38:37, kar je bil zadnji gol na tekmi. Deset sekund pred koncem je sicer na drugi strani do strela prišla Camilla Herrem, a zgrešila. Pri Rusinjah je bila z osmimi goli najboljša Vladlena Bobrovnikova, pri Norvežankah pa Nora Mork s 14.

Značke: rokomet, rio-2016

Članki iz rubrike