Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.08.2016 17:55:43

Nemškim rokometašem tekma za bronasto odličje

Reuters
Nemška moška rokometna reprezentanca je osvojila odličje bronastega leska na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. V tekmi za tretje mesto je premagala Poljsko z 31:25 (17:13), finalna tekma med Dansko in Francijo pa se bo začela ob 19. uri.

Nemci so slabo odprli mali finale in v 15. minuti zaostali za tri gole (5:8), po minuti odmora pa so naredili delni izid 5:0 in v 22. minuti povišali na 10:8. Od tedaj naprej so na igrišču prevladovali varovanci islandskega strokovnjaka na nemški klopi Dagurja Sigurdssona, ki so tradicionalne mednarodne tekmece zasenčili v vseh prvinah in zasluženo slavili, najvišjo prednost pa so si priigrali v 43. minuti (25:18).


Nemčija je osvojila svojo drugo kolajno na olimpijskih turnirjih, v Atenah 2004 je izgubila finalno tekmo proti Hrvaški, Poljska pa je v Riu dosegla svoj drugi največji uspeh, v Montrealu 1976 je osvojila odličje bronastega leska.

V tekmi za bronasto kolajno sta bila v nemški reprezentanci najbolj učinkovita krilna igralca Tobias Reichmann s sedmimi in Uwe Gensheimer s šestimi goli, v poljski pa Krzysztof Lijewski in Przemyslaw Krajewski, oba sta dosegla po pet zadetkov.

Značke: nemčija, poljska

Članki iz rubrike