Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 24.10.2016 17:20:23

Namesto Mlakarja Vujović vpoklical Cehteta

Reuters
Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je pred dnevi objavil seznam reprezentantov, zdaj pa ga je bil primoran spremeniti.

Selektor je na reprezentančni zbor pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018 namesto poškodovanega desnega zunanjega igralca Celja Pivovarne Laško Žigo Mlakarja, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil že olimpijske igre 2016, danes vpoklical Nejca Cehteta.

Kot so danes sporočili iz Rokometne zveze Slovenije, si je 26-letni celjski rokometaš, ki je v tej sezoni lige prvakov in lige SEHA dosegel že 43 golov, na enem izmed treningov celjske ekipe v pripravah na dvoboj s Kristianstadom poškodoval mečno mišico in naj bi bil z igrišč odsoten vsaj 14 dni.

Med 20 kandidati za nastop na prvih dveh tekmah ga bo zamenjal 24-letni rokometaš Gorenja Velenja Nejc Cehte, ki je doslej za člansko izbrano vrsto zaigral dvakrat: pred tremi leti je nastopil na dveh pripravljalnih dvobojih proti Nemcem. Brestaničan, ki za velenjsko moštvo igra od leta 2013, je v tej sezoni lige SEHA dosegel 19 zadetkov.


Zbor reprezentantov bo v nedeljo v Velenju, kjer bo 2. novembra na sporedu tudi prva tekma kvalifikacij proti Švici. V jesenskem ciklu bo Slovenija igrala še tekmo v gosteh proti Portugalski 6. novembra.

Na Vujovićevem seznamu so zdaj naslednji igralci:
- vratarji: Matevž Skok (Zagreb), Gorazd Škof (Paris St. Germain), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško) in Primož Prošt (Göppingen);
- krilni igralci: Darko Cingesar (Zagreb), Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško) in Gašper Marguč (Veszprem);
- zunanji igralci: Nik Henigman, Jan Grebenc (oba Riko Ribnica), Vid Kavtičnik, Jure Dolenec (oba Montpellier), Uroš Zorman, Dean Bombač (oba Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in Marko Bezjak (Magdeburg), Nejc Cehte (Gorenje Velenje);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško) in Matej Gaber (Pick Szeged).

Značke: rokomet, vujović

Članki iz rubrike