mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 26.10.2016 12:15:50

Nemci o Sigurdssonu pred začetkom SP v Franciji

vszi
Islandski rokometni trener Dagur Sigurdsson je na klopi nemške reprezentance pustil globoke sledi, v svojem mandatu jo je popeljal do zmagoslavja na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem ter bronastega odličja na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, odločitev o podaljšanju mandata pa bo padla pred začetkom SP v Franciji 2017.

"O novi pogodbi se že pogovarjamo. Nobena skrivnost ni, da je Sigurdsson zavoljo letošnjih dosežkov eden najbolj zaželenih rokometnih trenerjev na svetu in bi ga mnogi radi videli v svojih sredinah," je v zvezi s islandskim strokovnjakom med drugim dejal podpredsednik nemške rokometne zveze Bob Hanning in dodal, da bo končni razplet znan v nekaj tednih, gotovo pa pred začetkom svetovnega prvenstva, ki bo med 11. in 29. januarjem 2017. Na njem bo nastopila tudi Slovenija, njene tekmice v skupine B pa bodo Španija, Makedonija, Islandija, Tunizija in Angola.


Triinštiridesetletni islandski strokovnjak ima veljavno pogodbo z nemško zvezo do sredine prihodnjega leta, zasnovana pa je tako, da jo je možno podaljšati do poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020, kjer Nemčija želi naskakovati olimpijsko odličje najbolj žlahtnega leska.

Nemčija je tudi tekmica Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018. Njun prvi medsebojni dvoboj bo 3. ali 4. maja prihodnje leto v Sloveniji, drugi pa 6. ali 7. maja v Nemčiji. V kvalifikacijski skupini 5 nastopata še Portugalska in Švica.

Članki iz rubrike