favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 27.10.2016 18:51:35

Vujović ostaja slovenski selektor do Tokia 2020

Grega Wernig
Rokometna zveza Slovenije je na današnji seji predsedstva selektorju članske reprezentance Veselinu Vujoviću podaljšala mandat do leta 2020 oziroma do naslednjih olimpijskih iger v Tokiu 2020. Vujović ima pogodbo z RZS do leta 2018, uradni podpis podaljšanja pa bo v prihodnjih tednih.

Vujović je s slovensko reprezentanco na letošnjih OI v Riu de Janeiru osvojil šesto mesto, kar je bilo dovolj, da se je predsedstvo RZS odločilo, da Črnogorca na klopi zadrži še za en olimpijski ciklus.

Podpis nove pogodbe, dozdajšnja je bila veljavna do konca januarja 2018, bo sledil v prihodnjih dneh, v katerih izbrano vrsto čaka prvi ciklus kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2018 proti Švici v Velenju (2. november, ob 18.00) in Portugalski v Lizboni (6. november, ob 16.00). Člani predsedstva so njegovo delo ocenili kot zelo pozitivno in nadaljevanje njegovega mandata potrdili soglasno.



Črnogorski trener je krmilo Slovenije prevzel leta 2015 in se z njo uvrstil na evropsko prvenstvo na Poljskem, vendar se je domov vrnila že po prvem delu tekmovanja. Toda 55-letni Vujović je rokometno pravljico s slovensko izbrano vrsto začel pisati aprila letos, ko se je z njo v konkurenci Španije, Švedske in Irana uvrstil na olimpijske igre v Rio de Janeiro. Na olimpijskih igrah so slovenski rokometaši s šestim mestom prišli do najboljše uvrstitve v zgodovini kolektivnih športov na tem tekmovanju, vmes pa so se z Vujovićem na klopi veselili še osme uvrstitve na svetovno prvenstvo. V kvalifikacijah so izločili Norveško, četrtouvrščeno ekipo z zadnjega evropskega prvenstva.

Poleg imenovanja selektorja članske reprezentance so člani predsedstva določili tudi glavne trenerje v mlajših kategorijah. Do spremembe je prišlo na klopi moške reprezentance do 21 let. Izredno uspešnega Slavka Iveziča bo zamenjal Saša Praprotnik, trener reprezentance do 19 let ostaja Jani Klemenčič, ekipo do 17 let pa bo odslej vodil Aleksander Markl, sicer tudi videoanalitik moške članske ekipe, medtem ko Marjan Potokar ostaja trener reprezentance do 15 let. Bojan Voglar bo vodil slovensko žensko reprezentanco do 19 let, ki bo prihodnje leto igrala na evropskem prvenstvu v Sloveniji, ekipo do 17 let pa bo vodil Boris Čuk.

Članki iz rubrike