sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

sta
sta
0 04.11.2016 20:44:12

Menim, da se bomo domov vrnili z zmago

Nikola Miljković
Slovenska rokometna reprezentanca bo v nedeljo ob 16. uri v Lizboni proti domači Portugalski igrala svojo drugo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2018, ki bo na Hrvaškem.

Selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović meni, da se bodo njegovi izbranci domov vrnili s polnim izkupičkom.

"Pred nami je prvi resen test brez Mateja Gabra, Gorazda Škofa in Uroša Zormana, ki že dalj časa sestavljajo ogrodje članske reprezentance. Portugalcem nikoli ne manjka motivacije, vedno so pripravljeni, igrajo z maksimalno močjo in delajo vse, da bi zmagali. Mi se jim moramo dobro zoperstaviti od prvega trenutka, umiriti njihovo evforijo, ne dovoliti lahkih golov in kaznovati napake. Ne smemo dovoliti, da bi poleteli in da bi prišli v položaj, ko bi lahko mislili, da bi nas premagali. Ne smemo pozabiti, da so letos v boju za svetovno prvenstvo premagali Islandijo. Ne glede na vse menim, da imamo stabilno ekipo z dobrim sistemom in da se bomo domov vrnili z zmago," je pred jutrišnjim odhodom na Portugalsko dejal Vujović.

Slovenski rokometaši bodo na Portugalsko odšli z beneškega letališča, na moč portugalskih rokometašev pa opozarja tudi Vid Kavtičnik.

"Portugalci imajo kakovostno ekipo, čeprav mnogi mislijo drugače, saj se že nekaj časa niso uvrstili na evropsko prvenstvo. So zelo neugodni in so sposobni premagati vsakega tekmeca, zato bo, če ne bomo igrali s polno močjo, zelo težko. Tekme ne smemo začeti tako, kot smo proti Švicarjem, morali bomo igrati dobro obrambo in si priigrati priložnosti za protinapade," opozarja izkušeni 32-letni Kavtičnik.

Članki iz rubrike