kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.12.2016 08:50:03

Slovenske rokometašice za uvod v EP s Srbkinjami

Pred slovensko žensko rokometno reprezentanco je uvodna tekma na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem. V Stockholmu se bo pomerila s Srbijo, tekma pa se bo v dvorani Hovet pričela ob 15.15. Slovenija bo v prvem delu sklepnega turnirja igrala še s Švedsko in Španijo, napredovale pa bodo najboljše tri reprezentance iz skupine A.

Slovenija se bo v primeru preboja v drugi del preselila v Göteborg, kjer jo čakajo tekme z najboljšimi tremi reprezentancami iz skupine B. V njej nastopajo Nizozemska, Francija, Nemčija in Poljska.


Slovenija bo petič nastopila na evropskem prvenstvu. Največji uspeh je dosegla na Madžarskem 2004, ko je osvojila deveto mesto, dve leti pred tem na Danskem je bila deseta. V slabem spominu sta ji ostala turnirja na Švedskem 2006 ter štiri leta kasneje na Danskem in Norveškem, ko je obakrat osvojila zadnje, 16. mesto.

Na dosedanjih turnirjih so prevladovale Norvežanke, ki so doslej šestkrat zmagale. Najboljše so bile na Nizozemskem leta 1998, na Madžarskem leta 2004, na Švedskem leta 2006, v Makedoniji leta 2008, na Danskem in Norveškem leta 2010 ter na Hrvaškem in Madžarskem leta 2014. Ob tem imajo v svojih vitrinah še tri srebrne in eno bronasto kolajno. Po uspešnosti so daleč za njimi Danke, ki so trikrat zmagale na evropskih prvenstvih, po enkrat pa Madžarke in Črnogorke.

Članki iz rubrike