reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 04.12.2016 16:44:59

Bregar: Nismo bili na ravni za zmago

Ana Gros
Reuters
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v današnji prvi tekmi evropskega prvenstva v Stockholmu izgubila proti Srbiji s 34:36 (16:17).

Slovenske rokometašice so se po šestletnem postu vrnile na veliko sceno, premierna tekma na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem pa se ni razpletla po njihovih željah. V uvodni tekmi skupinskega dela so morale priznate premoč Srbkinjam, po porazu pa so si bržkone tudi zaprle vrata za preboj v drugi del tekmovanja. Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja se bodo v torek, 6. decembra, pomerile s Švedinjami, dva dni kasneje pa še s Špankami.

Slovenske rokometašice so v prvem polčasu prikazale spremenljivo predstavo in igrale po sistemu toplo-hladno. Tekmo življenjskega pomena v Stockholmu so odprle z 0:2, nato pa so se vendarle zbrale in po golu Line Krhlikar v deveti minuti izenačile na 4:4. Ko je že kazalo, da so ujele pravi ritem, je sledil vratolomni padec, Srbkinje so v naslednjih štirih minutah naredile delni izid 5:1 in jim ušle na štiri gole (5:9).

Slovenska klop je z minuto odmora zaustavila nalet srbskih rokometašic, Bregarjevi napotki pa so obrodili sadove. Njegove varovanke so končno dosegle pravo delovno temperaturo in začele izpolnjevati navodila iz slačilnice, v naslednjih petih minutah so povsem zagospodarile na stockholmskem parketu in izenačile na 9:9.

Druga polovica prvega polčasa je minila v izenačeni predstavi, Slovenke so v želji po preobratu naredile tudi kakšno tehnično napako preveč, njihov trud pa je bil poplačan v 29. minuti, ko so po golu Barbare Lazović prvič na tekmi povedle s 16:15, na velik odmor pa se podale z minimalnim zaostankom (16:17).

Slovenske rokometašice so v prvem polčasu slabšo predstavo prikazale v obrambi, prejele so kar 17 golov, v drugi polovice tekme pa niso naredile kakovostnega premika v tem pomembnem elementu rokometne igre. Drugi polčas so resda začele obetavno in po dveh golih Ane Gros in Tamare Mavsar v 33. minuti minuti prvič na dvoboju povedle za dva gola (19:17). A Bregarjeve varovanke niso dolgo časa uživale v vodstvu, tri minute kasneje so znova zaostajale (20:21).

V nadaljevanju so jim nekoliko nenavadne srbske napadalne kombinacije povzročile velike težave, v 39. minuti so zaostale za dva gola (23:25), po izključitvi Katje Čerenjak v 43. minuti pa za štiri gole (24:28). Po Bregarjevi minuti odmora so nekoliko bolje zaigrale v obrambi in v 49. minuti znižale na 28:29, v teh trenutkih pa je blestela Grosova, ki je bila nerešljiva uganka za Srbkinje.

A nato je znova zaškripalo v slovenski reprezentanci. V 53. minuti so si pridelale zaostanek treh golov (29:32), po Bregarjevi minuti odmora pa so dve minuti kasneje izenačile na 32:32. Obetala se je dramatična končnica, v njej pa so več preudarnosti prikazale njihove tekmice. V 57. minuti so jim ušle na dva gola (32:34), po zgrešeni sedemmetrovki Mavsarjeve in zapravljenemu nasprotnemu napadu Neli Irman pa je bilo jasno, da bo zmaga odšla v Srbijo.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Mavsarjeva z devetimi goli. Grosova je dosegla osem, Irmanova pa šest zadetkov.

Izjavi po tekmi:

* Uroš Bregar, selektor Slovenije: "Proti Srbiji nikakor nismo uspeli sestaviti obrambe, največje težave smo imeli predvsem na sredini. Slabši dan je imel tudi vratarski tandem, ki nas je letos že velikokrat razveseljeval. V drugem polčasu smo sicer že povedli, a nismo izkoristili priložnosti, ki smo si jo priigrali, saj generalno tokrat nismo bili na pravi ravni za zmago."

* Ana Gros, reprezentantka Slovenije: "Ves čas smo bili v zaostanku, ključno za poraz pa je bilo to, da obrambe nismo odigrali kot je treba, saj smo dobivali prelahke gole z vseh položajev. Tudi v napadu je bilo zaradi tega precej težje, čeprav smo dosegli veliko zadetkov. Nismo bili na pravi ravni, Srbija je prikazala boljšo predstavo in zasluženo zmagala."

Slovenija - Srbija 36:34 (17:16)

* Arena Hovet, gledalcev 6000, sodnika: Arntsen in Roen (obe Norveška).
* Slovenija: Stefanišin, Marinček, Ferfolja, Gros 8 (1), Rebolj, Krajnc, Jeriček 3, Stanko 2, Čerenjak, Panger, Mavsar 9 (2), Lazović 3, Zulić, Irman 6, Krhlikar 3, Užmah.
* Srbija: Risović, Kolundžić, Čolić, Radosavljević 8, Krpež 6 (3), Trifunović, Lavko 3, Georgijev 2, Pop-Lazić 6, Obradović 2, Nikoliž, Stoiljković 4, Liščević 5, Petrović, Dmitrović.
* Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Srbija 4 (3).
* Izključitve: Slovenija 6, Srbija 6 minut.
* Rdeči karton: /.

* Izidi, 1. krog:
- nedelja, 4. december:
- skupina A (Stockholm):
Slovenija - Srbija           34:36 (16:17)
Švedska - Španija            25:19 (14:10)

- skupina B (Kristianstad):
18.30 Nizozemska - Nemčija
20.45 Francija - Poljska

- ponedeljek, 5. december:
- skupina C (Malmö):
18.30 Madžarska - Češka
20.45 Črna gora - Danska

- skupina D (Helsingborg):
18.30 Rusija - Hrvaška
20.30 Norveška - Romunija
Značke: slovenija, srbija

Članki iz rubrike