900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.12.2016 14:50:38

Miša Marinček: Španija ni bav-bav, čeravno ima vrhunsko zasedbo

Arsen Perić
Slovenskim rokometašicam se po torkovem zmagoslavju nad Švedinjami po dolgih 12 letih nasmiha nastop v drugem delu evropskega prvenstva na Švedskem. Na četrtkovi tekmi v Stockholmu, ki se bo pričela ob 18.30, ji za napredovanje zadostuje nedoločen izid s Špankami, v primeru poraza pa bodo bržkone morale zapustiti Skandinavijo.

Možen je tudi drug scenarij: v primeru poraza proti Španiji bo usoda Slovenije odvisna od zadnje tekme med Srbijo in Švedsko, ki se bo v četrtek pričela ob 20.45, na tej tekmi pa mora zmagati Srbija. V tem primeru bi imele Slovenija, Španija in Švedska po dve točki, tako da bi najprej odločala razlika v golih, nato pa še število doseženih golov na njihovih medsebojnih tekmah. V primeru povsem identičnega zbira golov bi imela nato odločilen pomen razlika v številu zadetkov na vseh treh tekmah v skupinskem delu, v skrajnem primeru pa lahko nadaljnja udeleženca določi žreb.

A slovenske rokometašice se pred četrtkovo tekmo v Areni Hovet ne ozirajo na preračunavanje možnih scenarijev, na tekmi proti Špankam bodo skušale iztržiti vsaj neodločen izid in si izboriti napredovanje ter selitev v Göteborg, kjer bodo nastopile najboljše tri reprezentance iz skupine B (Francija, Nizozemska, Nemčija in Poljska).


"Moje varovanke so se po nesrečnem porazu s Srbkinjami pobrale in dokazale, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi. Predvsem sem ponosen, da na tem prvenstvu nismo zgolj obiskovalci, o Sloveniji se govori s spoštovanjem, čeravno smo v primerjavi s Španijo in Švedsko še vedno rokometni palček," je dejal Uroš Bregar, pred četrtkovo tekmo pa pravi: "Usoda je v naših rokah. Za napredovanje nam zadostuje neodločen izid, v rokometu pa je nanj praktično nemogoče igrati. Ponosen sem na dosedanje opravljeno delo mojih deklet in verjamem, da bodo 'prave' na zadnji tekmi v skupinskem delu. V Stockholmu so že dosegle osnovni cilj, vse nadaljnje bo le še presežek."

"Španija ni bav-bav, čeprav ima vrhunsko zasedbo. Na uvodnih dveh tekmah v Stockholmu ni prikazala vsega, kar zna, proti nam bo zagotovo igrala na vso moč in se skušala prebiti do drugega dela evropskega prvenstva. Zmaga nad Švedinjami nam je dala dodatno samozavest in srčno upam, da bomo na tekmi s Špankami dokazale, da smo iz pravega testa," pravi reprezentančna vratarka Miša Marinček.

Ob tem kaže omeniti, da so Španke na torkovi tekmi proti Srbkinjam izgubile svojo najboljšo igralko. Marta Mangue si je namreč poškodovala gleženj, španski selektor Jorge Duenas pa je dejal, da ne bo več nastopila na letošnjem evropskem prvenstvu.

Članki iz rubrike