Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.12.2016 21:49:50

Po izpadu električne energije nekaj kratkih stikov tudi na igrišču

Grega Wernig
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v pripravljalni tekmi danes v Brežicah premagala Savdsko Arabijo z 31:19 (13:9).

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so zanesljivo zmagali na prvi in edini domači pripravljalni tekmi pred nastopom na januarskem svetovnem prvenstvu v Franciji, na svojo predstavo pa bodo hitro pozabili. Za kakovostni razred ali dva slabši tekmeci iz Savdske Arabije jim resda niso bili kos v nobenem elementu rokometne igre, visoko razliko v golih pa so si priigrali v zadnjih dvajsetih minutah dvoboja.

2slovenija savdska arabija gw
Grega Wernig
Oslabljeni Slovenci - zavoljo bolezni sta manjkala Vid Kavtičnik in Matej Gaber, igral ni niti vratar Gorazd Škof, medtem ko dolgoletni kapetan Uroš Zorman ter njegova alternativa na položaju srednjega zunanjega Dean Bombač sploh nista v kadru za bližnji sklepni turnir - bodo o svojih realnih zmožnostih zagotovo več izvedeli na bližnjih prijateljskih tekmah s Francozi, ki bosta 6. in 8. januarja prihodnje leto v Toulousu oziroma Montpellierju.

Obračun v Posavju se je zaradi izpada električne energije začelo z desetminutno zamudo, izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića pa so imeli v prvem polčasu kar nekaj "kratkih stikov" v svoji igri. Z izjemo uvodnega zaostanka so bili resda vseskozi v rezultatski prednosti, a igra v napadu ni bila tekoča, bilo je kar veliko tehničnih napak in zgrešenih strelov iz lepih položajev, zavoljo medle obrambe pa so se jim bojeviti Arabci s svojimi občasnimi "nerokometnimi potezami" dokaj enakovredno upirali in se jim nekajkrat približali na dva gola, po polovici tekme pa so Slovenci vendarle vodili za štiri gole (13:9).

1slovenija savdska arabija gw
Grega Wernig
Vujović se med celotno tekmo niti ni pretirano jezil, priložnost za igro je ponudil vse svojim varovancem in jih sproti opozarjal na nekatere napake. Presežek v svoji igri so naredili predvsem v zadnjih dvajsetih minutah, ko so arabske tekmece, ki se med 39. in 52. minuto sploh niso vpisali med strelce, povsem zasenčili in zanesljivo zmagali. V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Tilen Kodrin s šestimi goli, Gašper Marguč, Marko Bezjak in Borut Mačkovšek so dosegli po štiri zadetke.

"Tekma ni bila idealna. Obramba je bila na dokaj visoki ravni, čeravno smo prejeli tudi kakšen zadetek preveč. Naša igra v napadu nam v prvem polčasu ni stekla, naredili smo veliko napak in zastreljali številne strele. Ni še vse na svojem mestu, a rezultat je dober. Trudili smo se po najboljši močeh, nekaj novincev si je nabralo tudi določene izkušnje. Savdska Arabija ni tekmec po meri, zares se bo pričelo šele v Franciji," je povedal slovenski reprezentant Jure Dolenec.



Slovenija – Savdska Arabija 31:19 (13:9)

Brežice - Športna dvorana. 1000 gledalcev. Sodnika: Sok in Lah (oba Slovenija).
Slovenija: Skok, Kastelic, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman 1, Marguč 4, Janc 2, Dolenec 2, Cingesar 1, Poteko 1, Miklavčič 1, Kodrin 6, Bezjak 4 (1), Grebenc 1, Razgor 1, Zarabec 2, Mačkovšek 4.
Savdska Arabija: Al Abass 2, Aljanabi 1, Almohasen 2 (2), Al Hamad, Alabdulali 1 (1), Almaa, Alfarhan, Alsafar, Al Salem 2, Al Obaidi 2, Alabas 1, Alrahi 1, Rada 1, Alkahadrawi 3, Ibrahim, Alzaer 1, Alhannabi 1.
Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Savdska Arabija 2 (2).
Izključitve: Slovenija 12, Savdska Arabija 4 minute.
Rdeči karton: Blagotinšerek (57.)

Članki iz rubrike