Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 12.01.2017 17:26:35

Vujović: Saj nismo nori (foto)

Grega Wernig
Rutinsko bi bila še najbolj primerna beseda, slovenski rokometaši so namreč v uvodnem krogu svetovnega prvenstva brez večjih težav opravili s skromno Angolo in na koncu slavili s kar 42:25.

Led je prebit, seveda pa se nihče ne slepi, da se za Slovence prvenstvo začenja šele v soboto, ko bodo na nasprotni strani Islandci. Afričani so bili v najboljšem primeru ogrevanje, lažji trening, izjave po tekmi pa so temu primerne.

Veselin Vujović, selektor Slovenije: "Nismo nori, da bi zmago nad Angolo poveličevali, za nadaljevanje prvenstva pa je vendarle pomembna zavoljo boljšega vzdušja znotraj ekipe. Najbolj pomembno je, da smo dobro odprli turnir in se pri tem nismo pretirano utrudili, ob tem pa smo se tudi izognili morebitnim poškodbam. Upam, da bomo v Franciji nadaljevali v tej smeri, morebitna zmaga nad Islandijo pa bi nam praktično že prinesla preboj v osmino finala."

Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "Na uvodni tekmi smo izpolnili svoj cilj. Angolcem nismo ponudili veliko možnosti, hitro smo jim zabijali gole, saj smo vedeli, da je počasna obrambna postavitev njihova šibka točka. Veliko smo tekli, telesnih kontaktov je bilo med tekmo zelo malo, tudi utrudili se nismo pretirano, saj je selektor dokaj enakovredno porazdelil minutažo med nami. Odigrali smo dobro tekmo, bila je pravšnja za dvig naše samozavesti pred naslednjimi tekmami."

Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: "V začetku tekme smo se malce lovili, tudi Angolci so nam zabili nekaj golov z velike razdalje. Ko smo zaigrali bolje v obrambi in hitreje v napadu je bilo njihovega odpora hitro konec, tako da smo vprašanje o zmagovalcu razrešili že po prvem polčasu."

Borut Mačkovšek, reprezentant Slovenije: "Zadovoljen sem s svojo uvodno igro, takšno sem si pred začetkom SP tudi želel. Najbolj pomembno je, da smo prebili uvodni led. Na začetku smo imeli nekaj težav, Angolci so nas malce presenetili s streli od daleč in podajami na krožnega napadalca, a jim je že po dvajsetih minutah povsem pošla sapa zavoljo našega širšega nabora kakovostnih igralcev."

Članki iz rubrike