atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 13.01.2017 18:10:03

Fourcadu še sprint v Ruhpoldingu, Bauer 14.

Profimedia
Biatlonci so se v nemškem Ruhpoldingu pomerili na 10-kilometrskem sprintu. Nove zmage se je veselil Francoz Martin Fourcade, ki je za 18 sekund prehitel Avstrijca Juliana Eberharda in za 40 Norvežana Emila Hegleja Svendsna, vsi trije pa so zabeležili strelsko ničlo. Fourcade je zabeležil že 9. zmago na 12. tekmi v sezoni, skupno pa 56. v karieri.

Drugo najboljšo uvrstitev sezone je s 14. mestom in zaostankom 1:17 minute zabeležil Klemen Bauer, ki je zgrešil eno od desetih tarč, bil na dobri poti celo, da se uvrsti tudi med deseterico, a je v zadnjem krogu v smučini nekoliko popustil.

Prvič v sezoni in po desetih mesecih se je predstavil tudi Jakov Fak, ki pa še ni povsem v formi. Po dveh kazenskih krogih je bil z zaostankom 2:15 minute 56. Miha Dovžan na 78. in Rok Tršan na 101. mestu sta vnovič ostala brez zasledovanja, ki bo na sporedu v nedeljo.

Vse kaže, da se Jakov Fak po bolezni še ni optimalno pripravil na vrnitev v svetovni pokal, pri čemer nista bila težava dva zgrešena strela, ampak smučina, kjer nekdanji svetovni prvak še ni povsem konkurenčen tekmecem. V ospredju se je za vidna mesta na Bavarskem tako boril le Bauer, ki pa nima več nekdanje hitrosti in si za uvrstitev pri samem vrhu ne more privoščiti kazenskega kroga.


"Zelo sem vesel, da je Klemen zmogel prikazati dobro predstavo, tek in streljanje. Tudi Jakov je tekel nekako tako, kot smo pričakovali, na strelišču pa je morda naredil kakšno napako preveč, a dolgo ni tekmoval, zato tudi strelski del nikakor ni slab. Seveda bo potreboval še kakšen teden za boljšo formo, a sam imam zelo dober občutek in nikakor ne smemo biti nestrpni," je po današnji tekmi povedal trener Tomaš Kos. Slednji je še enkrat poudaril, da se Fak po dolgi odsotnosti s tekem vendarle še privaja in da mora nadomestiti ta zaostanek za tekmeci: "Tekma je vedno nekaj povsem drugega kot trening."

Povsem drugačna je sezona prvega favorita Fourcada, ki je na dobri poti, da napade rekord 43-letnega Norvežana Oleja Einarja Bjoerndalna, ki je z 12 zmagami v eni sezoni rekorder svetovnega pokala in Francozu v sijajni sezoni, ko na sporedu ni bila niti polovica tekem, manjkajo le še tri. A da ni vse tako enostavno, kot to izgleda na malih ekranih, je po današnji zmagi potrdil tudi Fourcade: "Vem, da vsi mislijo, da je to lahko, a ni. Danes me je Eberhard zelo motiviral. Sporočili so mi njegove dosežke, zato sem že med tekmo vedel, da za zmago potrebujem takorekoč perfektno predstavo," je po tekmi povedal vodilni v svetovnem pokalu, ki ima zdaj pred prvim zasledovalcem Nemcem Simonom Schemppom že 260 točk prednosti.

V biatlonskih krogih pa odmeva tudi napoved vodstva mednarodne zveze, da bodo prihodnji teden ob robu tekem v Anterselvi predstavili problematiko v zvezi z McLarnovim poročilom in domnevnimi 31 razkritimi primeri v ruskem biatlonu. IBU je napovedala, da bo tam na voljo za vprašanja tudi za tekmovalce in trenerje. Zadeva je nujna, saj najboljši tekmovalci zahtevajo, da Rusijo izključijo iz tekmovanj, del krivde pa priznavajo Rusi posredno tudi sami, saj so letos že vrnili mladinsko svetovno prvenstvo in tudi zadnjo tekmo v sezoni, ki jo je od Tjumena prevzel Kontiolahti.

V soboto ob 14.30 v Ruhpoldingu sprinterska tekma čaka ženske.

Članki iz rubrike