900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ru
ru
0 13.01.2017 18:20:58

Ganljivo: Nemčija joka s kapetanom in se mu priklanja

Reuters
Nemčija v teh dneh slavi svojega najboljšega rokometaša Uweja Gensheimerja, toda ne zaradi česar, kar je mogoče pokazal na igrišču, temveč zaradi tega, kar je pokazal ob njem.

Malo preden bi se z reprezentačnimi soigralci odpravil na svetovno prvenstvo v Franciji, je tridesetletni član PSG-ja v nedeljo izvedel, da mu je umrl oče. Zato se je odpravil domov, v reprezentanci pa so mu dali proste roke, da se odloči, ali bo na prvenstvu igral ali ne.

Gensheimer se je odločil pomagati soigralcem, kar so v Nemčiji sprejeli z navdušenjem, saj gre navsezadnje za najboljšega posameznika in kapetana izbrane vrste. "Igral bom na svetovnem prvenstvu v Franciji. Vem, da bi to želel tudi moj oče," je dejal nemški reprezentant, ki med turnirjem ne bo na razpolago medijem.



Nekaj podobnega se je v nemški izbrani vrsti zgodilo že pred evropskim prvenstvom leta 2008, ko se je Holger Glandorf (zdaj ima vlogo prve rezerve) prav tako odločil, da bo kljub smrti v družini nastopil na turnirju.

Gensheimer je nastopil na današnjem srečanju z Madžarsko, v katerem so Nemci slavili s 27:23. Bil pa je tudi daleč najboljši strelec dvoboja, saj je zabil kar 13 golov.

Članki iz rubrike