atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 15.01.2017 10:06:32

Sanjska premiera Mihe Zarabca na svetovnih prvenstvih

Slovenski rokometni reprezentant Miha Zarabec je zavoljo poškodbe izpustil uvodno tekmo proti Angoli, drugo pa je odigral v velikem slogu. V svojem premiernem nastopu na svetovnih prvenstvih je Islandcem v prelomnih trenutkih dvoboja v Metzu zabil dva gola, v zadnji minuti pa tekmecem ukradel žogo za neulovljivo vodstvo s 26:24.

"Tekma proti Islandiji je bila zares zahtevna, vse drugo kot zmaga pa bi bilo za nas veliko razočaranje. Islandske rokometaše smo analizirali do najmanjših podrobnosti in se dobro pripravili na njihov način igre, a vedeli smo, da smo boljši in da moramo zmagati. Na tej tekmi se je videlo veliko pozitivnega v naši igri, a ostale so tudi zadeve, ki jih moramo popraviti. Že naslednja tekma proti Makedoniji bo pravšnja priložnost za to," je po pomembni zmagi nad Islandijo dejal Zarabec, ki je kot najbolj izkušen igralec odigral svojo premierno tekmo na svetovnih prvenstvih.

"Nisem čutil nobene treme, v moji glavi je bila krstna tekma na svetovnem prvenstvu že v četrtek proti Angoli, čeravno na njej nisem nastopil. S tem vprašanjem se na tekmi z Islandijo nisem prav nič obremenjeval, res pa je tudi, da sem v preteklosti za izbrano vrsto že odigral lepo število tekem. Hvala bogu, da je tudi ta tekma za menoj, zdaj bo potrebno le še gledati naprej," je dejal Dolenjec, ki je bil v minulem letu član slovenske izbrane vrste tudi na evropskem prvenstvu na Poljskem in poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.



Petindvajsetletni Zarabec si je tik pred začetkom svetovnega prvenstva na prijateljski tekmi s Francijo v Toulousu poškodoval mišico, po enotedenskem okrevanju pa se je vrnil v pogon. "Zavoljo tekmovalnega adrenalina sem na poškodbo enostavno pozabil v trenutku, ko sem dobil žogo v roke. Na tekmi z Islandijo o poškodbi enostavno nisem imel časa razmišljati," je v zvezi s tem dejal Zarabec.

Slovenijo že v ponedeljek čaka nova zahtevna preizkušnja v Metz Areni, na nasprotni strani igrišča pa ji bo stala Makedonija. Na zadnjih dveh prijateljskih tekmah pred začetkom lanskega evropskega prvenstva na Poljskem sta se obe končali z nedoločenima izidoma. "Na zadnjih dveh medsebojnih tekmah so nas Makedonci malce uspavali s svojo počasno in taktično igro. Njihova igra sloni na Kirilu Lazarovu in mi se bomo na to maksimalno pripravili. Na ponedeljkovi tekmi bo vse odvisno od nas samih, a menim, da smo kakovostnejši od Makedoncev," je še na koncu dejal Zarabec.

Članki iz rubrike