Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
4 17.01.2017 19:14:14

Kakšna drama: Izjemna slovenska končnica dovolj za točko (fotogalerija)

Grega Wernig
Slovenska moška rokometna reprezentanca se je v četrtem krogu svetovnega prvenstva v Franciji danes v Metzu s Tunizijo razšla z neodločenim izidom 28:28 (15:13).

Slovenija je bila po blesteči ponedeljkovi predstavi proti Makedoniji na današnjem dvoboju proti Tuniziji na pragu prvega poraza v Metzu, v zadnjih petih minutah pa je vendarle nadoknadila pet golov zaostanka in z zadetkom Blaža Janca v izdihljajih tekme osvojila točko.

Tudi morebiten poraz ne bi imel tragičnih posledic, Slovenija si je že pred dvobojem s Tunizijo zagotovila drugo mesto v skupini B, odločitev o prvem mestu pa bo padla v četrtek, 19. januarja, na tekmi s Španijo, ki se bo pričela ob 20.45. Slovenija se bo v primeru zmage v osmini finala pomerila s četrtouvrščeno, v primeru poraza s tretjeuvrščeno izbrano vrsto iz skupine A, glavni kandidatki za njen prvi izločilni dvoboj na letošnjem mundialu pa sta Rusija in Brazilija.

GW1_9007
Grega Wernig

Slovenski rokometaši so prvič v Franciji igrali tekmo brez dneva premora, po zanesljivi zmagi nad Makedonci pa so jih čakali Tunizijci. Za afriškega rokometnega silaka je bila tekma življenjskega pomena, a izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so imeli svoje načrte. Nekoliko premešana uvodna sedmerka - vratar Urh Kastelic, krilna igralca Darko Cingesar in Blaž Janc, krožni napadalec Blaž Blagotinšek ter zunanji igralci Vid Kavtičnik, Miha Zarabec in Nik Henigman - se je sprva malce lovila, na trenutke je igrala sijajno, bilo pa je tudi veliko obdobij medle igre. Po prvem vodstvu v šesti minuti s 4:3 je štiri minute kasneje zaostala za dva gola (4:6), po delnem izidu 4:0 pa v 15. minuti znova povedla z 8:6.

GW1_9013
Grega Wernig

Vujović je bolj ali manj celoten polčas vztrajal z uvodno postavo, le tu in tam jo je ob igralcu manj na igrišču ustrezno zapolnil z manjkajočim igralcem na ustreznem igralnem mestu, malce več počitka je dobil le Zarabec, ki je zaradi grobega prekrška tunizijskega zvezdnika Issama Teja - po njem je v 20. minuti prejel rdeči karton - za krajše časovno obdobje svoje mesto prepustil Marku Bezjaku, malenkostno več je igral na tem prvenstvu prerojeni Borut Mačkovšek. Slovenija je od tedaj naprej pokazala bolj stalno igro, najvišjo prednost pa si je priigrala v 26. minuti (15:12).

Vujović je v drugem polčasu v ogenj poslal Jureta Dolenca, Gašperja Marguča in Mateja Gabra, svoje mesto v obrambi je dobil tudi Vid Poteko. Slovenci so se v slogu svojih predhodnikov sprva lovili in po medlem začetku v 34. minuti zaostali (16:17). Po obdobju zbrane in preudarne igre so štiri minute kasneje znova vodili za dva (19:17), a nato znova padli v kreativno luknjo in v 42. minuti zaostali za dva (19:21), tri minute kasneje pa za tri gole (20:23). V še večje težave so zabredli v 54. minuti, ko so zaostali za pet golov (23:28).

GW1_9077
Grega Wernig

Slovenija je v zadnjih petih minutah vendarle dvignila raven svoje igre. Obrambo je dvignila na najvišjo možno raven in naredila delni izid 5:0, pred popolno zadrego pa jo je rešil Janc, ki je po duhoviti akciji v izdihljajih tekme dosegel izenačujoči zadetek.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Vid Kavtičnik s sedmimi in Blaž Janc s šestimi goli.

Značke: sp2017, rokomet

Članki iz rubrike